Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μας θυμίζει ποιος ήταν και κυρίως το ήταν αυτό που τον «πλήγωσε» και δεν είχε πατήσει το πόδι του για σχεδόν 25 χρόνια στο Βίλα Παρκ.

Η Άστον Βίλα, με έτος ίδρυσης το 1888, είχε κατακτήσει επτά πρωταθλήματα Αγγλίας και ισάριθμα Κύπελλα συν ένα νταμπλ το μακρινό 1897, ωστόσο το 1971 ήταν στην Τρίτη κατηγορία και κανείς δεν περίμενε πως 10 χρόνια μετά θα ήταν πρωταθλήτρια και πάλι και μάλιστα θα έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης.

Αυτή η τρελή ιστορία που είχε τη σφραγίδα του Ρον Σοντερς συνέβη εν μέσω προβλημάτων και εσωτερικών αναταράξεων. Η λίστα των «θυμάτων» του πολυεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη Νταγκ Ελις όταν αγόρασε την ομάδα αρχές των 80s στο ξεκαθάρισμα που επιχείρησε, περιελάμβανε και τον Ρον Σόντερς, τον τεχνικό που είχε οδηγήσει τους «χωριάτες» στην κατάκτηση του τίτλου το 1980-81.

Γνωστός για το καυστικό του χιούμορ, ωθήθηκε προς την πόρτα της εξόδου λίγο πριν από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και αφού είχε πάρει το πρώτο πρωτάθλημα μετά από επτά δεκαετίες για τη Βίλα. Για να καταλάβει κανείς τι συνέβη, πρέπει να εμβαθύνει λίγο στην περίπτωση.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr