Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Το αν αξίζει τόσα ο Μαγκουάιρ θα κριθεί στο χορτάρι και όχι στο Ίντερνετ!

Ποδοσφαιρικά η Γιουνάιτεντ παίρνει ένα πολύ δυνατό κεντρικό αμυντικό, σχεδόν ανίκητο στο ψηλό παιχνίδι με ηγετικά χαρακτηριστικά που κανείς από τους υπάρχοντες στο Ολντ Τράφορντ δεν διέθετε.

Για ένα κεντρικό αμυντικό που το 2014 κόστιζε δυόμιση εκατομμύρια λίρες, πρόπερσι μόλις 17 εκατομμύρια και πέρσι μετά από ένα καταπληκτικό Μουντιάλ 60 εκατ., το να σου στοιχίζει 80 δεν το λες και ευκαιρία! Αλλά η Γιουνάιτεντ τον ήθελε πολύ και τα πλήρωσε και τώρα θα περιμένει να έχει για την άμυνά της ο πιο ακριβός αμυντικός του κόσμου ο Χάρι Μαγκουάιρ, την ίδια επιρροή που είχε ο Φαν Ντάικ πηγαίνοντας στη Λίβερπουλ. Γίνεται;

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ποδοσφαιρικά η Γιουνάιτεντ παίρνει ένα πολύ δυνατό κεντρικό αμυντικό, σχεδόν ανίκητο στο ψηλό παιχνίδι με ηγετικά χαρακτηριστικά που κανείς από τους υπάρχοντες στο Ολντ Τράφορντ δεν διέθετε. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά και πάμε λίγο σε αυτά που έχουν πάνω τους αρκετές σκιές!

Τα στατιστικά του Μαγκουάιρ δεν είναι καλύτερα από αυτά του Σμόλινγκ ενώ η ταχύτητά του σαφώ υποδεέστερη του Μπαϊγί. Τα ηγετικά του χαρακτηριστικά δεν μπορούν να υπερκαλύψουν τις φανερές αδυναμίες του. Αυτές που εκτέθηκαν πάρα πολύ και για τον ίδιο και για τον Τζον Στόουνς στο παιχνίδι της Αγγλίας εναντίον της Ολλανδίας στον ημιτελικό του Nations League. Είναι ολοφάνερο πως ενώ κουβαλάει αρκετά μέτρα τη μπάλα δεν μπορεί να φτιάξει παιχνίδι από την άμυνα με τον ίδιο τρόπο που κάνει τον Φαν Ντάικ ξεχωριστό για τη Λίβερπουλ ή ακόμα και τον Λαπόρτ για τη Σίτι.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x