sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το «ερυθρόλευκο» δίλημμα της ημέρας

Με αφορμή το διπλό ταξίδι του Ολυμπιακού στην Τουρκία το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το δίλημμα ποδόσφαιρο για το Europa League στην Άγκυρα ή μπάσκετ για την Euroleague στην Κωνσταντινούπολη;

Σε μεγάλο δίλημμα μπήκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού λόγω της διπλής υποχρέωσης της ομάδας τους στη γειτονική Τουρκία.

Από τη μία, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο αντιμετωπίζει στις 18:00 την Οσμανλίσπορ για τους «32» του Europa League στη ρεβάνς του 0-0 στο Καραϊσκάκη και από την άλλη αυτή του Γιάννη Σφαιρόπουλου παίζει (23/02, 19:45) επίσης εκτός έδρας, κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Ποδόσφαιρο … Άγκυρα

Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός ταξιδεύει για πρώτη φορά στα βάθη της Τουρκίας και την πρωτεύουσα της την Άγκυρα για να αντιμετωπίσει την Οσμάνιλσπορ στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League. Ιδιαίτερο ταξίδι αφού είναι η πρώτη φορά που ελληνική αθλητική αποστολή θα βρεθεί εκεί και είναι μια καλή αφορμή για να μάθουμε την άγνωστη πρωτεύουσα της γείτονας χώρας.

inner

•Το Osmanli stadium

Η «καυτή» έδρα της Οσμάνιλσπορ έχει χωρητικότητα 20,071 θεατών, και βρίσκεται στην επαρχία Σινκάν της Άγκυρας. Η Σινκάν βρίσκεται μόλις 27 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα της Τουρκίας και η μετακίνηση σε αυτή πραγματοποιείται κυρίως με τρένο.

Πέρα από το παιχνίδι και την τοποθεσία του γηπέδου οι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφθούν την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας για να δουν το Ανίτκαβμπιρ (μαυσωλείο του Ατατούρκ), το Εθνικό Μουσείο της Άγκυρας και το Μουσείο Πολιτισμού της Ανατολής. Για τους τουρίστες ενδιαφέρουσα είναι και η αγορά C?kr?kc?lar Yokusu, ένα παραδοσιακό παζάρι.

Μπάσκετ… Κωνσταντινούπολη

Αφορμή για ταξίδι στην Πόλη είναι το μπασκετικό παιχνίδι ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και τον Ολυμπιακό για την 23η αγωνιστική της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη και για τους Έλληνες φιλάθλους είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έχουν ένα πακέτο δύο σε ένα συνδυάζοντας το πολύ ενδιαφέρον μπασκετικό παιχνίδι, με ένα εξίσου μοναδικό προορισμό.

inner

•Το Ulker Sport Arena

Η αναμέτρηση θα φιλοξενηθεί στο Ulker Sport Arena χωρητικότητας 13.000 θέσεων, και βρίσκεται στην Ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, στη μοντέρνα περιοχή Ατασεχιρ.

Φυσικά η επιλογή της Πόλης ως προορισμός κρίνεται ως πιο ενδιαφέρουσα όχι μόνο για την πολύ καλή γεωγραφική της θέση, αλλά και λόγο της ιστορίας της που είναι συνδεδεμένη με την Ελλάδα. «Στα πρέπει» της επίσκεψης στην Βασιλεύουσα εκτός της Αγίας Σοφιάς και το Φανάρι, είναι το Μπλε Τζαμί, οι βόλτες στην γέφυρα του Βοσπόρου, και τα αμέτρητα παζάρια και οι αγορές στα σοκάκια της Πόλης.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσιλιβαράκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x