Επικαιρότητα

Το Ινδικό Δικαστήριο επιτρέπει την έκτρωση σε 13χρονη, θύμα βιασμού

Η 13χρονη από το Μουμπάι χρειαζόταν την έγκριση του δικαστηρίου για να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.

Το Ινδικό Ανώτερο Δικαστήριο επέτρεψε σε δεκατριάχρονη Ινδή που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό να κάνει έκτρωση, παρά το προχωρημένο της εγκυμοσύνης της.

Η 13χρονη από το Μουμπάι, η οποία διανύει την 32η εβδομάδα, χρειαζόταν την έγκριση του δικαστηρίου για να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, μιας και οι νόμοι της Ινδίας δεν επιτρέπουν τη διακοπή της κύησης που έχει ξεπεράσει τον 20ο μήνα, παρά μόνο αν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της εγκύου.

Οι γονείς της 13χρονης κατάλαβαν ότι η κόρη τους είναι έγκυος όταν την πήγαν σε διαιτολόγο. Η ίδια η κοπέλα τους είπε τότε ότι ο βιαστής της ήταν ένας συνάδελφος του πατέρας της ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη. Η νόμιμη έκτρωση της 13χρονης έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Λίγες μέρες πριν γίνει γνωστή η υπόθεση βιασμού της 13χρονης, μια 10χρονη από την πόλη Τσαντιγκάρ, που είχε επίσης υποστεί βιασμό, γέννησε ένα κοριτσάκι. Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο δεν επέτρεψε να γίνει έκτρωση, καθώς κάτι τέτοιο «θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της 10χρονης».

Επιπλέον, πριν λίγο καιρό είχε απασχολήσει και η υπόθεση μιας 10χρονης που έπεσε θύμα βιασμού από τον πατριό της και το δικαστήριο επέτρεψε να γίνει έκτρωση.

Όλες αυτές οι υποθέσεις βιασμών έχουν σοκάρει την κοινωνία της Ινδίας η οποία καλείται τώρα να λάβει μέτρα προκειμένου να αποτρέψει μελλοντικούς βιασμούς.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x