Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το μάθημα και οι επόμενοι

Λίγο έλειψε για τον Παναθηναϊκό το «έμφραγμα» απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και το ζητούμενο πλέον είναι αυτή η ήττα να αποδειχτεί διδακτική. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Με λάθος νοοτροπία και συγκέντρωση μπήκε το τριφύλλι κόντρα στους Ηπειρώτες και στην ομάδα υπήρχε η αίσθηση ότι ο επαναληπτικός ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Βέβαια στη διάρκεια του αγώνα δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο. Η αναποτελεσματικότητα των πράσινων και το πείσμα του ΠΑΣ έφερε το ματς και την πρόκριση να παίζονται στην τελευταία φάση, αλλά ο Παναθηναϊκός τελικά δεν κάηκε…

Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η εμφάνιση έβαλε στοπ σε μια μικρή σειρά αγώνων που η ομάδα του Στραματσόνι έδειχνε σημάδια βελτίωσης και προοπτικής. Απέναντι στην Καλλονή οι πράσινοι έκαναν μια «γεμάτη» εμφάνιση πατώντας όλες τις πλευρές του γηπέδου και παίζοντας πολύ από τα άκρα με έναν τρόπο που τον λες και ελκυστικό και θα έπρεπε να δώσουν συνέχεια σε αυτό.

Το παιχνίδι του κυπέλλου ανήκει στο παρελθόν και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε αυτήν την ήττα, μπορεί να την χρησιμοποιήσει ως μάθημα για το άμεσο μέλλον. Οι παίκτες της ομάδας πρέπει να αντιληφθούν ότι χωρίς σταθερότητα και αποτελέσματα δεν κερδίζεται τίποτα.

Επόμενος αντίπαλος του τριφυλλιού στον δρόμο διεκδίκησης του Κυπέλλου, που είναι και το μοναδικό τρόπαιο που μπορεί να κατακτήσει, είναι ο Ατρόμητος που βρίσκεται σε περίεργο …φεγγάρι αγωνιστικά.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είναι επικίνδυνη γιατί δεν έχει το άγχος του φαβορί και του «πρέπει», ταμπέλα που θα κουβαλά αναμφισβήτητα ο Παναθηναϊκός. Ωστόσο, η κάκιστη συγκομιδή του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα περνά αναπόφευκτα στο μυαλό των παικτών ότι εκεί είναι η προτεραιότητα της ομάδας και όχι στο κύπελλο. Όπως και να έχει ο δρόμος για την τετράδα είναι ανοικτός για τους πράσινους και η κλήρωση ήταν βατή.

Σε πρώτη φάση πάντως προηγείται το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το πρωτάθλημα, με την ομάδα του Στραματσόνι να έχει πολλά κίνητρα απέναντι στο καλοδουλεμένο σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι κυανέρυθροι έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο και άγνοια κινδύνου, για αυτό η αναμέτρηση μόνο εύκολη δεν χαρακτηρίζεται. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός αρέσκεται στο να αντιμετωπίζει ομάδες που επιδιώκουν το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

Υ.Γ. Το κυριακάτικο παιχνίδι του τριφυλλιού απέναντι στον Πανιώνιο θα είναι το τελευταίο χωρίς κόσμο λόγω της τιμωρίας από το ντέρμπι που δεν έγινε ποτέ. Ελπίζουμε να συμπληρώθηκε με αυτό τον τρόπο η …καθιερωμένη ετήσια τετράδα αγώνων που διεξάγεται στην Λεωφόρο κεκλεισμένων των θυρών. Τώρα απομένει να μάθουμε ποιες θύρες θα ανοίξουν …

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x