Διακοπές

Το Πάσχα έρχεται και εσύ δεν έχεις χωριό; (pics)

Μη σκας έχουμε βρει εμείς για σένα έξι νησιά που φημίζονται για το Πάσχα τους!

Το πρώτο και το πιο διάσημο νησί για τις διακοπές του Πάσχα είναι η Κέρκυρα. Το περιβόητο σπάσιμο των κανατιών σε συνδυασμό με την καλά οργανωμένη Φιλαρμονική του νησιού, δημιουργούν στον επισκέπτη το ιδανικό σκηνικό για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Αν ο καιρός ευνοεί θα σας πρότεινα να πάτε για ένα ουζάκι ή ένα τσιπουράκι στα γραφικά σοκάκια της συνοικίας Καμπιέλο.

inner

Όσοι θέλετε κρότους και ρουκέτες για να καταλάβετε το Πάσχα, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε την Χίο. Το μεγάλο αυτό νησί έχει ένα έθιμο που ξεκίνησε από την Τουρκοκρατία τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο. Είναι ένας «πόλεμος» ανάμεσα σε δύο ενορίες του Βροντάδου, την ενορία του Αγίου Μάρκου και την ενορία της Παναγίας της Ερειθανής. Μετά από αυτόν τον «πόλεμο» και μετά από μερικές τοπικές μαστίχες του νησιού σίγουρα θα αγαπήσετε περισσότερο το νησί.

inner

Εάν πάλι ψάχνετε κοσμοπολίτικο νησί για τις μέρες του Πάσχα οι Σπέτσες είναι από τα ομορφότερα νησιά του Αργοσαρωνικού. Κοντινός προορισμός με κοσμοπολίτικο αέρα και σίγουρα με ένα Πάσχα που θα θυμάστε. Το παλιό λιμάνι του νησιού είναι γεμάτο από μπαράκια, ταβέρνες και ουζερί, ενώ το νησί αυτό δεν κοιμάται ποτέ!

inner

Από τα ομορφότερα νησιά για το Πάσχα είναι η Σκιάθος, η οποία ανεβαίνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Το νησί φημίζεται για την διασκέδαση, έχει πολλά μπαράκια, και οι λάτρεις της Ελληνικής μουσικής θα πάτε στα ελληνάδικα του νησιού όπου η διασκέδαση κρατάει μέχρι πρωίας.

inner

Αν πάλι θέλετε πιο ήσυχες διακοπές για το Πάσχα η Φολέγανδρος είναι ιδανικός προορισμός. Δεν έχει το κοσμοπολίτικο ύφος άλλων νησιών, έχει πιο πολύ παρεϊστικο χαρακτήρα, και το προτείνουμε σε όσους θέλετε να περάσετε πιο ήρεμες τις μέρες του Πάσχα.

inner

Ένα άλλο κοντινό νησί το οποίο και επισκέφτηκα το καλοκαίρι που μας πέρασε, είναι η Άνδρος. Όσοι επιλέξετε το νησί θα πάτε στο Μπατσί που είναι γνωστό για την νυχτερινή του ζωή με μπαράκια για όλα τα γούστα που βρίσκονται διασκορπισμένα στα στενάκια του χωριού. Και για να καταλάβετε το Πάσχα θα δοκιμάσετε το παραδοσιακό γεμιστό αρνί της Άνδρου το οποίο αργοψήνεται για 8 με 10 ώρες μέσα σε ξυλόφουρνο και λέγεται Λαμπριάτης.

inner

Ελευθερια Πετρολιαγκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x