Νίκος Ζέρβας

Το πάθημα, μάθημα και Ρουά… Ματ

Ολυμπιακός και Ματ Λοτζέσκι επέκτειναν πρόωρα τη συνεργασία τους ως το 2017 και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για τη διπλή σπουδαιότητα της συγκεκριμένης κίνησης με τον Αμερικανό γκαρντ/φόργουορντ.

«Όνειρό μας είναι να μείνουμε για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό. Έχουμε κάνει λάθη τα οποία θα διορθώσουμε», ήταν δύο από τις ατάκες των αδελφών Αγγελόπουλων κατά τη διάρκεια της φετινής παρουσίασης της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Και τα δύο σκέλη της δήλωσης, σκόρπισαν χαμόγελα στον κόσμο της ομάδας, αν και για τη δεύτερη πρόταση, κανείς δε μπορούσε να συγκεκριμενοποιήσει σε τι αναφέρονταν. Διότι η παραδοχή του λάθους, τελειοποιείται όταν αυτό δεν επαναλαμβάνετε. Όταν δύο έξυπνοι και επιτυχημένοι άνθρωποι παραδέχονται κάτι τέτοιο δημοσίως όμως, δε μπορεί και παρά να το εννοούν. Ενάμισι μήνα μετά, δόθηκε η πρώτη απάντηση, με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους, με τον Ματ Λοτζέσκι.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο γκαρντ/φόργουορντ, συγκαταλέγεται δικαιότατα στους παίκτες «λαχεία» που έχουν τραβήξει τα τελευταία χρόνια της πιο «σφικτής» οικονομικά πολιτικής οι πρώην πρωταθλητές Ευρώπης. Η κορυφαία επιλογή της θητείας του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει προσφέρει τα μέγιστα σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να αποκτηθεί, όντας άσημος και άγνωστος στο ευρύ κοινό. Τα χαρακτηριστικά του δύσκολα τα βρίσκει κανείς, ενώ εκτός από πολύ καλός παίκτης, είναι και εξαιρετικός χαρακτήρας, στοιχείο πολύτιμο για την ισορροπία μίας ομάδας. Ο «Lojo», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, έκανε μία πολύ καλή σεζόν πέρυσι (λογικά κάποια σκαμπανεβάσματα ελέω απειρίας στο υψηλό επίπεδο) και φέτος, μέχρι και τον τραυματισμό του, είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού.

Φυσικά, ομάδες όπως Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, δεν χρειάστηκαν να τον ξανατσεκάρουν φέτος για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Το καλοκαίρι επιχείρησαν να τον δελεάσουν με πολλά περισσότερα χρήματα απ’ ότι έπαιρνε στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι όμως είχαν συμβόλαιο μαζί του για έναν ακόμα χρόνο. Λαμβάνοντας υπόψη το εξαιρετικό φετινό του ξεκίνημα στη σεζόν, η λογική λέει πως η τιμή του θα εκτοξευόταν ακόμα περισσότερο, αν ο Ολυμπιακός άφηνε –όπως το συνήθιζε μέχρι και πριν το φετινό καλοκαίρι- τις όποιες διαπραγματεύσεις για τη τελευταία στιγμή, ή τις έκανε σε φιλολογικό επίπεδο. Οι παίκτες και ιδιαίτερα οι ξένοι, αρέσκονται στο να τους περιβάλουν με εμπιστοσύνη, αλλά και να εξασφαλίζουν το επαγγελματικό τους μέλλον, νωρίτερα απ’ ότι γράφει η ημερομηνία λήξης ενός συμβολαίου.

Τα σημάδια της αλλαγής, είχαν φανεί πριν από μερικούς μήνες, όταν η διοίκηση κάλεσε για πρόωρες επεκτάσεις τους Πρίντεζη και Μάντζαρη, παρότι η συνεργασία μαζί τους έληγε το 2015. Το πάθημα έγινε μάθημα για τα καλά και στα μέσα Νομεβρίου, ακολούθησε ο Ματ Λοτζέσκι. Ο μάνατζερ του (το προαναγγείλαμε στην μετάδοση του Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ στο NovaΣπορFm) την προηγούμενη εβδομάδα συζητούσε και συμφώνησε τελικά για αναπροσαρμογή με καλύτερους οικονομικά όρους από τη φετινή σεζόν (δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς) και επέκταση για δύο ακόμα χρόνια (1+1). Ο Αμερικανός, θα συνεχίσει έτσι χωρίς κανένα απολύτως άγχος τη δουλειά του και κυρίως, μακριά από τις… σειρήνες των ανταγωνιστών, που καραδοκούσαν για να τον υπογράψουν.

Ίσως ή είδηση της, αποδεδειγμένης πλέον, αλλαγής νοοτροπίας της διοίκησης στο συγκεκριμένο θέμα, να είναι ακόμα πιο σπουδαία και από την αγωνιστική αλλαγή που έχει επιφέρει η πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία. Ο Ολυμπιακός, εκτός του ότι διατηρεί ένα σημαντικό «όπλο» στη φαρέτρα του για αρκετά ακόμα χρόνια, δείχνει πως έμαθε πραγματικά από τα λάθη του (βλέπε Χάινς) και αυτό είναι σίγουρο πως θα τον ωφελήσει στο έπακρο.

Υ.Γ.: Μετά τον Λοτζέσκι, ακολουθούν οι συζητήσεις με Σλούκα και Ντάνστον. Εφόσον «δεθούν» και αυτοί με νέα συμβόλαια, ο Ολυμπιακός γιγαντώνει ακόμα περισσότερο τον «κορμό» βασικών και αξιόλογων παικτών, δουλεύει μεθοδικά για το μέλλον και θα έχει άπαντες ήρεμους να κάνουν τη δουλειά τους.

Υ.Γ.1: Στο νοσοκομείο ο Σφαιρόπουλος, πρόβλημα στον καρπό ο Κατσίβελης, ράμματα ο Σλούκας, πυρετό και εμετούς Ντάνστον και Χάντερ, εκτός μάχης Πρίντεζης, Λοτζσέσκι, Παπαπέτρου. Μακράν η πιο… γκαντεμοομάδα της Ευρώπης.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x