Βαγγέλης Νεραντζιάς

Το πείσμα του ΠΑΟ για τη νίκη και οι «εχθροί»…

www.sport-fm.gr

Πολλά και ενδιαφέροντα είχε το χθεσινό απόγευμα στη Λιβαδειά. Ο Παναθηναϊκός έστω και με δυσκολία έκαμψε την αντίσταση του Λεβαδειακού και πήρε τη νίκη που του έδωσε ένα +2 στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό που ακολουθεί. Πάντως μεγάλο μερίδιο στη χθεσινή νίκη έχει ο Αλέξης Τζόρβας, που είπε «όχι» στους γηπεδούχους σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, αλλά και ο εξαιρετικός φέτος Ζιλμπέρτο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η φιλοσοφία του Λεβαδειακού δεν άφησε πολλά περιθώρια στο «τριφύλλι». Οι γηπεδούχοι ήταν όλοι πίσω από την μεσαία γραμμή και δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Τεν Κάτε να κυκλοφορήσει την μπάλα κοντά στην περιοχή του Καρακώστα. Στην επανάληψη οι πράσινοι μπήκαν πιο επιθετικά. Τελικά, η λύση δόθηκε από μια στημένη μπάλα και στη συνέχεια το παιχνίδι «άνοιξε» και έγινε άναρχο, για να κλειδώσει με την εξαιρετική ασίστ 40 μέτρων του Ζιλμπέρτο στον Σισέ, που έκανε απλά τη δουλειά του…

Το σημαντικότερο στοιχείο φέτος στον Παναθηναϊκό δεν έχει να κάνει με το σύστημα και την τακτική. Φυσικά και χρειάζονται αυτά, ωστόσο, αυτό που έλειπε στο παρελθόν είναι η αποφασιστικότητα και το πάθος των παικτών για τη νίκη. Παρακολουθώντας τα παιχνίδια, διακρίνεις στους παίκτες των «πράσινων» μια ένταση και ένα πείσμα για να πετύχουν τον σκοπό τους. Στο παρελθόν έπρεπε τα ματς να φτάσουν στο φινάλε για να παλέψουν για το αποτέλεσμα, πλέον το κάνουν από την αρχή και αυτός είναι ο καλύτερος οιωνός και μια αιτία, για την αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Συγχαρητήρια…

Η χθεσινή μου αποστολή στη Λιβαδειά για την περιγραφή του αγώνα στον ΣΠΟΡFM ήταν μια εμπειρία ζωής…Είναι σεβαστό κάποιος να διαφωνεί με την άποψη των δημοσιογράφων και σε αυτή την περίπτωση δεν τους ακούει και δεν τους διαβάζει, απλά τους αγνοεί.
Όχι όμως κύριοι, αυτό είναι λογική και εδώ δεν υπάρχει. Η χθεσινή εικόνα, κλεισμένοι σε ένα μπουθ με οπαδούς να χτυπάνε τα τζάμια και να βρίζουν ασύστολα. Ποιους;;; Μα τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τον Παναθηναϊκό και καλύπτουν το ρεπορτάζ της δικής τους ομάδας!


Δεν μιλάω σε προσωπικό επίπεδο και ούτε ζητάω να σεβαστούν εμένα, αλλά λίγο πιο δίπλα μου υπήρχε άνθρωπος που έχει κάνει δύο φορές το «γύρο» της Ευρώπης με την ομάδα…
Τέτοια συμπεριφορά ούτε στην Τουρκία δεν αντιμετωπίζουμε. Βέβαια, προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζω ότι μιλάμε για μια «ομάδα» 20 περίπου ατόμων, τα κεφάλια των οποίων βλέπατε στην τηλεοπτική μετάδοση. Αλλά ξέχασα, όλοι όσοι ασχολούνται με τη δημοσιογραφία είναι αλήτες και εχθροί του Παναθηναϊκού.

Συγχαρητήρια σε αυτούς και τους συνυπεύθυνους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x