Νίκος Ζέρβας

Το…τρις εξαμαρτείν του Σχορτσανίτη

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πετάει για μία ακόμα χρονιά στο έδαφος την «γαλανόλευκη» ασπίδα και ο Νίκος Ζέρβας εξηγεί στο www.sport-fm.gr γιατί ο 28χρονος σέντερ κάνει ένα ακόμα λάθος στην καριέρα του.

Μια του…κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα, λέει η γνωστή παροιμία, που μαζί με την παράφραση του «δις εξαμαρτείν» σε…τρις, ταιριάζει γάντι στη περίπτωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τη σχέση που επέλεξε να –μην- έχει με την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Η τρίτη απώλεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, έμελλε να έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, που για πολλοστή φορά στην καριέρα του εκπλήσσει δυσάρεστα.

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Όσο και αν η ομοσπονδία προσπάθησε χθες να καλύψει τον «Σόφο» και να αφήσει ανοικτό «παράθυρο» για μετέπειτα ενσωμάτωσή του στη προετοιμασία λόγο του προβλήματος (;) στον τετρακέφαλο, η ουσία είναι ότι ο παίκτης δεν θα βοηθήσει ούτε φέτος το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010. Από εκεί και έπειτα, μία το πρόβλημα στο μάτι, μία η εγκυμοσύνη της συζύγου του και τώρα ο πονεμένος του τετρακέφαλος, καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή του, όμως φρονώ ότι το πρόβλημα είναι πιο «βαθύ» και πλέον δύσκολα λύνεται με τη περίπτωση του.

Όταν το 2006 στα γήπεδα της Ιαπωνίας ο Σχορτσανίτης αποκτούσε φήμη, δόξα, φανατικό κοινό, η Εθνική έμοιαζε να έχει βρει τον ηγέτη της μέσα στις ρακέτες για την επόμενη δεκαετία. Ακολούθησαν αποτυχημένες σεζόν σε συλλογικό επίπεδο, συνεχιζόμενες ανεκπλήρωτες προσπάθειες απώλειας βάρους και απαξίωση, χωρίς όμως να φταίει κανείς στον Σοφοκλή. Όσο και αν πολλοί –μεταξύ αυτών και ο υπογράφων- πίστεψαν ότι βασικό ρόλο στα συνεχόμενα πισωγυρίσματα του, έπαιξαν οι λάθος χειρισμοί άλλων, το οριστικό συμπέρασμα είναι ότι ο μοναδικός λόγος που ο Σχορτσανίτης δεν θα κάνει τη καριέρα που μπορούσε βάσει προσόντων, είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Με τη Μακάμπι να του έχει προσφέρει ξανά «στήριγμα» στην ταλαιπωρημένη καριέρα του, τον Αντρέα Τρινκιέρι να έχει εκμυστηρευτεί στο περιβάλλον του ότι τον υπολογίζει ενόψει Ευρωμπάσκετ, ως παίκτη που μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό, θα περίμενε κανείς εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Ακόμα και αν το πρόβλημα στον τετρακέφαλο είναι υπαρκτό, υπήρχε ενάμισης μήνας από το τέλος των υποχρεώσεών του με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα για να το αντιμετωπίσει. Αντ’ αυτού, προτίμησε να πάει ανέτοιμος στα ιατρικά τεστ και να θέσει με τη συμπεριφορά του εαυτόν εκτός ομάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Ας είναι. Όπως άλλωστε είπε ολόσωστα ο Βασίλης Σπανούλης , «ας ασχοληθούμε μόνο με τους παρόντες»…

Θα είναι όμως άδικο και κρίμα για όλους τους διεθνείς που συνεχίζουν απτόητοι όλα αυτά τα χρόνια και δε δημιουργούν πρόβλημα, να δοθεί ξανά συγχωροχάρτι στον Σχορτσανίτη στις μελλοντικές κλήσεις του εκάστοτε ομοσπονδιακού. Από τη στιγμή που ο παίκτης αποδεδειγμένα πλέον δεν…γουστάρει, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x