Stoiximan Super League

Τον Καπελ-ωσε

Σε ένα παιχνίδι με τρία χαμένα πέναλτι και δύο αποβολές στα τελευταία 13(!) λεπτά, ο Παναιτωλικός με τέρματα των Κάπελ και Μαλεζά, νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο.

Ματς για γερά νεύρα ήταν αυτό που διεξήχθη τελικά στο Αγρίνιο ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Πανιώνιο. Κι αυτό γιατί μέχρι το 77ο λεπτό, ήταν άλλο ένα μέτριο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος της Super League και στα τελευταία 13 λεπτά, έγιναν «πράματα και θάματα».

Ποια ήταν αυτά; Τρία πέναλτι, εκ των οποίων τα δύο ήταν τουλάχιστον αυστηρά (δύο για τους γηπεδούχους και ένα για τους φιλοξενούμενους) και τα οποία χάθηκαν όλα, αφού αποκρούστηκαν από τους τερματοφύλακες, δύο αποβολές (μια για κάθε ομάδα), αλλά και δύο γκολ.

Τελικώς, ο Παναιτωλικός με τέρματα των Κάπελ (62’) και Μαλεζά (78’) πήρε τη νίκη με 2-1 και πλησίασε στην πρώτη πεντάδα. Ο Πανιώνιος μείωσε με τον Γιάννου (82’), αλλά επιστρέφει στην Αθήνα με άδεια χέρια και παραμένει κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

To ματς

Επιθετικά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, που προσπάθησαν να δώσουν γρήγορο ρυθμό και έχασαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Μαλεζάς, Μπουμάλ και Φωτάκης δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο από πλευράς Παναιτωλικού και ο Ιμπαγάσα για λογαριασμό του Πανιωνίου. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο ρυθμός έπεσε, ενώ η ομάδα του Αγρινίου «επλήγη» από την αποχώρηση του Βιγιαφάνες, ο οποίος τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μύγα.

Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν καλά τους χώρους και δεν άφηναν τους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί, ενώ οι ίδιοι προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Το τρίλεπτο 28’-31’, ο Παναιτωλικός απείλησε με Καπέλ και Μαρτίνες, ενώ στο 43’ έγινε η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου για τον Πανιώνιο. Ο Φούντας βρέθηκε απέναντι από τον Ράφαελ, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα και στην εξέλιξη, ο Μπουμάλ με σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα άουτ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ισόπαλες χωρίς γκολ.

Όμοιο με το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, ήταν αυτό του δευτέρου, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν με διάθεση να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Αυτός που ευτύχησε να σκοράρει ήταν ο Παναιτωλικός στο 62ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Μύγα, ο Κάπελ με κοντινό πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή, έκανε το 1-0. Μετά το γκολ, ο Παναιτωλικός έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, ενώ οι όποιες προσπάθειες του Πανιωνίου για ισοφάριση, έμεναν ημιτελείς.

Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα ήταν… όλα τα λεφτά! Στο 77’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και αποβολή του Χατζηισαΐα, που απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή στο σουτ του Άλβες. Ο «παθών» εκτέλεσε, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ και στην εξέλιξη, ο Μαλεζάς έκανε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Δημητρόπουλος σφύριξε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά υπέρ του Πανιωνίου σε ανατροπή του Μπουμάλ από τον Μαλεζά, ο οποίος επίσης είδε την κόκκινη κάρτα ως τελευταίος. Και σε αυτή την περίπτωση, υπήρξε απόκρουση από τον Ράφαελ, αλλά ο Γιάννου πήρε το ριμπάουντ και μείωσε σε 2-1.

Κι όμως, μέχρι το τέλος δεν τα είχαμε δει όλα. Στο 88’ ο διαιτητής σφύριξε τρίτο πέναλτι και δεύτερο για τον Παναιτωλικό, αλλά και πάλι ο Παπαδόπουλος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς απέκρουσε το σουτ του Μαρτίνες. Το 2-1 δεν άλλαξε και ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα, με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει την τέταρτη φετινή του νίκη και να φτάνει τους 17 βαθμούς και τον Πανιώνιο να γνωρίζει την έβδομη ήττα του και να μένει στους 11.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκαρσία, Μπεχαράνο, Άλβες, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Βιγιαφάνες (15’ Μύγας), Μαρτίνες, Ετζενγκέλε, Φωτάκης (73’ Κόρμπος).

Στον πάγκο έμειναν: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κούσας, Καλογέρης, Βασιλείου.

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Χατζηισαΐας, Παντίδος, Ιμπαγάσα, Φούντας, Μπουμάλ, Σιώπης (89’ Μπούζας), Πάνος, Μητρόπουλος, Γιάννου.

Στον πάγκο έμειναν: Γιαννακόπουλος, Οικονόμου, Μπούζας, Σμυρλής, Μασούρας, Αργυρόπουλος, Γκέζος.

Κίτρινες κάρτες: Κάπελ, Μαρτίνες - Τασουλής, Φούντας, Ιμπαγάσα.
Κόκκινες κάρτες: Χατζηισαΐας - Μαλεζάς

Διαιτητής: Α. Δημητρόπουλος (Φθιώτιδος)
Βοηθοί: Γ. Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Φ. Ελευθερίου (Αθηνών)
Γήπεδο: Παναιτωλικού

Control room



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x