Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τότε θα κριθεί ο Στραματσόνι…

Οι μεταγραφικοί στόχοι και οι προτάσεις στον Αντρέα Στραματσόνι… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Περίοδος εξελίξεων είναι η παρούσα όσον αφορά τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και την επόμενη μέρα στην ομάδα. Οι θέσεις όπου το τριφύλλι αναζητά παίχτες έχουν επισημανθεί αλλά και διαπιστωθεί από το τεχνικό επιτελείο, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διερευνητικές επαφές με τους παίκτες και τους εκπροσώπους τους.

Την ίδια ώρα στον ιταλικό Τύπο γράφονται ως συνήθως πολλά και διάφορα για τον Στραματσόνι. Όλα τα δημοσιεύματα ωστόσο έχουν μια κοινή συνισταμένη… Αναφέρουν για παράδειγμα ότι ψάχνει προπονητή η Τορίνο για τη νέα σεζόν και εκτιμούν ότι ο προπονητής του τριφυλλιού μπορεί να αποτελέσει μια πιθανή λύση για τον πάγκο της. Τα ίδια πριν λίγες μέρες και με την Αταλάντα.

Ωστόσο η πραγματικότητα έχει ως εξής, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει πάρει την οριστική απόφασή να συνεχίσει με τον «Στράμα» στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Έτσι αναμένεται το προσεχές διάστημα να ενεργοποιηθεί η οψιόν στο συμβόλαιό του και να παραμείνει στην Ελλάδα.

Αυτό που ενισχύει αυτό το σενάριο είναι η πλευρά του Ιταλού τεχνικού, ο οποίος όχι μόνο δεν σκέφτεται να αποχωρήσει, αλλά ήδη σχεδιάζει το μέλλον και πιο συγκεκριμένα την επόμενη σεζόν στους πράσινους. Ένας βασικός λόγος είναι η προοπτική του πρωταθλητισμού που του δίνει το τριφύλλι, την οποία προτιμά από το να επιστρέψει στην πατρίδα του για μια ομάδα που παλεύει για την κατηγορία.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι αυτά τα δημοσιεύματα γράφονται για να γραφτούν, αλλά η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει πάρει τις αποφάσεις της. Με τα καλά του και τα στραβά του, ο 40χρονος προπονητής θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας και τη να σεζόν.

Μετά από μισό χρόνο στην Ελλάδα έχουν λίγο πολύ προκύψει κάποια βασικά συμπεράσματα όσον αφορά τον πρώην τεχνικό των Ίντερ και Ουντινέζε. Έχει καλό ποδοσφαιρικό μάτι, στήνει σωστά την ομάδα και διαθέτει πολλές γνωριμίες στην ευρωπαϊκή και ειδικά στην ιταλική αγορά.

Από την άλλη όπως έχουμε τονίσει το βασικό του πρόβλημα είναι η διαχείριση και το κοουτσάρισμα μέσα στα παιχνίδια, αλλά και κάποιες ατυχείς δηλώσεις μετά από άσχημα αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτά είναι πράγματα που βελτιώνονται και ο Στραματσόνι μετά την παρουσία του φέτος, αξίζει μια ευκαιρία στήνοντας και κάνοντας ο ίδιος την προετοιμασία της ομάδας, κάτι που απέχει από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας μέσα στη σεζόν. Και τότε ο Ιταλός θα κριθεί από τα αποτελέσματα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x