Τάσος Νικολόπουλος

Τρελός, όπως ο πανηγυρισμός του!

Τι κι αν βαδίζει στο 38ο έτος της ηλικίας του; Ο Λούκα Τόνι περνάει δεύτερη νιότη στην Ελλάς Βερόνα και συνεχίζει να…. τρελαίνεται! Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά δεκατρείς φορές έχει «τρελαθεί» φέτος…

Άλλοι στην ηλικία του, θα είχαν επιλέξει να βάλουν τέλος στην καριέρα τους, είτε για να αφοσιωθούν στην οικογένεια και τα παιδιά τους, είτε για να ξεκινήσουν καριέρα προπονητή. Η Serie A είναι ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα και πολλοί σπουδαίοι παίκτες έχουν «εκτεθεί», καθώς δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Ο Λούκα Τόνι δεν είναι από αυτούς. Στις 26 Μαΐου συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής, αλλά δεν του φαίνεται… Ο Ιταλός επιθετικός περνάει δεύτερη… νιότη στην Ελλάς Βερόνα και το απέδειξε και στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νάπολι. Σκόραρε δις και οδήγησε την ομάδα του σε μια πολύ σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Όταν το καλοκαίρι του 2013, η Βερόνα επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια», ο προπονητής, Αντρέα Μαντορλίνι αποφάσισε να εμπιστευθεί τη θέση του βασικού επιθετικού στον 36χρονο τότε, Λούκα Τόνι. Η έλευση του αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα, κυρίως λόγω ηλικίας και όχι αξίας. Ποτέ ο Τόνι δεν υπήρξε αέρινος επιθετικός, ούτε ήταν ο πιο γρήγορος στη θέση του σέντερ φορ. Ήταν, όμως, ένας παίκτης που ξέρει να κινείται σωστά στο «κουτί» και να τελειώνει τις φάσεις μέσα σε αυτό. Και φαίνεται από τα νούμερα της καριέρας του, προκαλούν «ίλιγγο». Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 292 γκολ σε 623 παιχνίδια. Δεν τα λες και λίγα…

Στη Βερόνα αναγεννήθηκε! Αν και είχε να σκοράρει διψήφιο αριθμό τερμάτων μέσα σε μια σεζόν εδώ και μια πενταετία, οι αριθμοί του ήταν… τρέλα. 20 γκολ και 11 ασίστ σε 34 παιχνίδια πρωταθλήματος ήταν ο περυσινός απολογισμός και λίγο έλειψε να οδηγήσει μόνος του την ομάδα στην έξοδο στην Ευρώπη. Δηλαδή, πέτυχε το 1/3 των τερμάτων της ομάδας, που είχε συνολικά 62!

Φέτος, μετράει ήδη 27 συμμετοχές σε ισάριθμα(!) παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας σκοράρει 13 φορές και έχοντας δώσει 4 ασίστ. Η ομάδα του έχει πετύχει 33 γκολ, άρα μιλάμε για πάνω από το 1/3. Τα 13 φετινά γκολ τα έχει σημειώσει σε 11 παιχνίδια και μόνο στα δύο με Τορίνο και Τζένοα, η ομάδα του δεν είχε βαθμολογικό όφελος. Με απλά λόγια, την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην παραμονή στην κατηγορία. Με 11 αγωνιστικές να απομένουν και όντας στο +11 από την επικίνδυνη ζώνη, η Βερόνα θα πρέπει να «αυτοκτονήσει» για να χάσει τον στόχο.

Όσο για τον ίδιο, αν συνεχίσει έτσι, μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα περυσινά του νούμερα και γιατί όχι να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει, ο ίδιος θα κλείσει τα 38, αλλά στον καθρέφτη που λέγεται γήπεδο, μοιάζει με παίκτη που έχει το πάθος και τρέλα που είχε στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ένας τρελός Ιταλός, όπως και ο τρόπος που πανηγυρίζει!

Δείτε και θα καταλάβετε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x