Επικαιρότητα

Τρομοκρατική (;) επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο: 1 νεκρή και 6 τραυματίες

Η επίθεση έγινε στην περιοχή των πολύνεκρων επιθέσεων του 2005.

Ακόμη μια επίθεση σε πολυσύχναστο χώρο σε μεγάλη πόλη της Ευρώπης μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες καταγράφηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Λονδίνο.

Ένας άντρας αγνώστων στοιχείων επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανυποψίαστους πολίτες στην πλατεία Ράσελ της πρωτεύουσας της Αγγλίας σκοτώνοντας μια γυναίκα και τραυματίζοντας ακόμη έξι άτομα.

Όπως αναφέρει το Skynews, η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία. Όπως επισημαίνει η DailyMail η επίθεση έγινε στην ίδια περιοχή στην οποία το 2005 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βομβιστική επίθεση στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο δράστης της επίθεσης, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά έχει συλληφθεί.

«Άκουσα μια κραυγή και όταν έφτασα στην πλατεία είδα ένα κορίτσι να βρίσκεται στο έδαφος με αίμα να τρέχει από την πλάτη της» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.

Άλλοι μάρτυρες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε και συνεργούς καθώς υποστηρίζουν ότι λίγο μετά την επίθεση είδαν ένα ή δύο άτομα να αποχωρούν από το σημείο «βιαστικά».

Ο Διοικητής της Αστυνομίας του Λονδίνου, δε, αν και αρνήθηκε να πει αν έχει στη διάθεσή του συγκεκριμένες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών για επικείμενη επίθεση ισλαμιστών τρομοκρατών, παραδέχτηκε ωστόσο ότι θα ήταν ανόητο να πιστεύει κάποιος ότι το Λονδίνο θα αποτελέσει την εξαίρεση.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x