Επικαιρότητα

Τσακαλώτος: Εάν είμαστε εκτός στόχων πρέπει να πάρουμε μέτρα

Παραδέχθηκε ότι το νέο πακέτο είναι υφεσιακό - «Δεν έχετε καταλάβει ότι το ΔΝΤ δεν λέει τώρα πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% αλλά δέχεται το 3,5%;» συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών.

Οκτώ ημέρες μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώνει τα μέλη της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών υποθέσεων για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Από πού κι ως πού προκύπτει ότι είναι χειρότερη η συζήτηση μετά από αυτή την καθυστέρηση;
Από πού προκύπτει ότι φταίμε εμείς γι' αυτή την καθυστέρηση; Δεν έχετε ακούσει για τη διαφωνία της Γερμανίας με το ΔΝΤ;» είπε στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Τσακαλώτος εξηγώντας ότι η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας για την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα.

«Δεν έχετε καταλάβει ότι το ΔΝΤ δεν λέει τώρα πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% αλλά δέχεται το 3,5%;» συνέχισε ο υπουργός των Οικονομικών απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Αν θέλετε να ειρωνεύεστε κάποιον άλλο»

Δεν μπορώ να σας πω ποια είναι η διαπραγματευτική μας θέση, είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνοντας απ'ευθείας διάλογο με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αν θέλετε να ειρωνεύεστε κάποιον άλλο» συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών ισχυριζόμενος ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Γιάννης Στουρνάρας δεν ενημέρωνε την εθνική αντιπροσωπεία για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές,σε αντίθεση με όσα πράττει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σταϊκούρας: «Είστε κυβέρνηση των προθύμων»

«Μετά την σημερινή σας τοποθέτηση, πολύ φοβάμαι ότι η δημιουργική ασάφεια παραμένει» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος έλαβε το λόγο αμέσως μετά τον υπουργό Οικονομικών και κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο λέγοντας: «Είστε κυβέρνηση των προθύμων».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x