Επικαιρότητα

Τσακαλώτος στη Bild: Παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

Την άποψη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης «μετατρέποντας έναν φαύλο κύκλο σε ενάρετο κύκλο» εξέφρασε ο κ. Τσακαλώτος.

Την άποψη ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης «μετατρέποντας έναν φαύλο κύκλο σε ενάρετο κύκλο» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε άρθρο του στην γερμανική εφημερίδα Bild, τονίζοντας ότι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα θέσει τις βάσεις για αυτή τη στροφή.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η Ελλάδα μέσα στο 2016 εμφάνισε για δύο συνεχόμενα τρίμηνα θετικό ρυθμό ανάπτυξης ενώ και μέσα στο 2017 αναμένεται να πιάσει το 2.5%.

«Ξεπεράσαμε τον οικονομικό μας στόχο για το 2016 κατά περίπου 1,7 % του ΑΕΠ. Είναι ως εκ τούτου πραγματικά λογικό να ζητά το ΔΝΤ να νομοθετηθούν περαιτέρω μέτρα για το 2019;» διερωτάται στο άρθρο του.
Και ακόμη αναφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων «το οποίο έχει προχωρήσει περισσότερο από όσο κανείς θα περίμενε και σε διάστημα δύο ετών έχει ξεπεράσει οτιδήποτε κατάφεραν προηγούμενες κυβερνήσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια».

«Η άποψη του ΔΝΤ ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν επιβραδυνθεί απέχει πολύ από την αλήθεια και είναι μια άποψη που δεν θα συμμεριζόταν οποιοσδήποτε ανεξάρτητος παρατηρητής» τόνισε.

«H ελληνική κυβέρνηση ναι μεν υποστηρίζει την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ωστόσο το Ταμείο θα πρέπει να αποφασίσει άμεσα αν θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι και να σταματήσει να έχει παράλογες απαιτήσεις από εμάς ενώ παράλληλα να συνδράμει στην επίτευξη συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους μας σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο σαν αυτή που διανύουμε, έχοντας πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα όπως το Brexit, τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Γαλλία και Γερμανία, την συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση αλλά και την νέα αμερικανική προεδρία, η Ευρώπη να δείξει ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, δίνοντας λύση στο ελληνικό ζήτημα με τρόπο ενωτικό, κοινωνικά δίκαιο, συναινετικό και ύστερα από αμοιβαίες υποχωρήσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x