Χάντμπολ

Τσιλιμπάρης στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Δεν ήμουν οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά εννοείται ότι έχω γίνει»

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας μίλησε στους 94,6 για την επική ανατροπή επί της ΑΕΚ και το νταμπλ των «ερυθρόλευκων», αλλά και τις ιδανικές συνθήκες που έχει βρει στο σύνολο του Πειραιά.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω»:

Για τη ροή της σειράς των τελικών: «Ξεκινήσαμε με ένα ματς που μας βρήκε να βγαίνουμε από μακρά περίοδο απραξίας, απόρροια κάποιων συγκυριών του συστήματος και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ΑΕΚ. Παρότι είχαμε το πλεονέκτημα έπρεπε να περιμένουμε 15 μέρες για τα πρώτα ματς των πλέι οφ και στη συνέχεια για το ευρωπαϊκό της ΑΕΚ άλλες 20 μέρες. Ζαλιστήκαμε από την προετοιμασία. Φάνηκε αυτό, δεν το είπαμε ως δικαιολογία. Αυτό είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Η ΑΕΚ είχε κούραση, αλλά και ρυθμό. Δημιουργήθηκε προβληματισμός. Μετά τη δεύτερη ήττα ή πετάς λευκή πετσέτα ή επανέρχεσαι πλήρως. Εμείς κάναμε το δεύτερο».

Για την ενέργεια που χρειαζόταν για να κάνουν την ανατροπή: «Χρειάζεται μεγάλα αποθέματα. Είναι ομαδικό άθλημα, πρέπει δηλαδή να βγάλεις αποθέματα ως ομάδα, όχι ατομικά. Είχαμε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά όταν μιλάμε για μεγάλα σωματεία όπως ο Ολυμπιακός υπάρχουν οι δομές και οι αντιστάσεις που επαναφέρουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο».

Για την επόμενη χρονιά: «Υπάρχουν άνθρωποι που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις. Μπορώ να πω αυτό που φαντάζομαι ή ελπίζω να γίνει. Με τον τρόπο που έκλεισε η χρονιά αισιοδοξούμε να πάμε για ακόμα καλύτερα πράγματα. Αυτή την αίσθηση έχω αποκομίσει από τους ανθρώπους της ομάδας για το στήσιμο του συλλόγου. Φέτος έγινε μια συγχώνευση, ήταν ειδικών συνθηκών η χρονιά. Πιστεύω πως άμεσα θα μπουν αυτά τα θέματα υπό συζήτηση με τον προπονητή και τους διοικούντες. Πάμε για καλύτερα πράγματα. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας και να ηγούμαι αυτού του συνόλου ήταν ό,τι καλύτερο μπορεί να μου συμβεί αυτή τη χρονιά. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Δεν θα μπορούσε να περάσει από το μυαλό μου να μη θέλω να συνεχίσω. Ίσως κάποια στιγμή να κρεμάσω τα παπούτσια μου σε αυτόν τον σύλλογο».

Για την ομάδα που υποστηρίζει: «Είναι μεγάλη ιστορία, ίσως την συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή. Μπορώ να πω, πάντως, πως οπαδός του Ολυμπιακού δεν ήμουν, αλλά εννοείται πως έχω γίνει. Εννοείται πως δίνω τα πάντα καθημερινά για να σηκώσω το βάρος αυτής της φανέλας. Υπάρχουν οπαδοί που είναι εκπληκτικοί άνθρωποι. Είναι συνέχεια δίπλα μας και η στήριξή τους ήταν καταλυτικοί. Όταν βλέπεις πως άνθρωποι σε πιστεύουν ακόμα και όταν αρχίσεις να αμφιβάλεις, σε κάνει να προσπαθείς. Νιώθω Ολυμπιακός και την ψυχή μου δίνω στο γήπεδο για αυτή τη φανέλα».

Για τους λόγους που ασχολήθηκε με το χάντμπολ: «Έχω ξεκινήσει από 11-12 χρονών να ασχολούμαι με το χάντμπολ, στα τουρνουά δημοτικών σχολείων. Ήταν συνδεδεμένα με την ένταξη στα αθλητικά γυμνάσια. Εκεί έγινε εξαιρετική δουλειά για χρόνια. Ήταν εκπληκτικό αυτό που συνέβαινε τότε. Σε αυτή την κρίσιμη ηλικία, υπήρχε μια έξτρα προπονητική μονάδα που δεν γινόταν μέσω συλλόγων, λόγω φροντιστηρίων κλπ. Εκεί ανακάλυψα το χάντμπολ και λόγω της παρέας κόλλησα εκεί».

Για το αν υπάρχουν έσοδα για τους Έλληνες αθλητές: «Μπορείς να ζήσεις από το χάντμπολ. Από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν μπορείς να φτιάξεις το μέλλον σου. Σου δίνεται απλά η δυνατότητα να ζήσεις το όνειρό σου, μέσω συλλόγων».

Για τους λόγους που έχει μείνει πίσω το χάντμπολ στην Ελλάδα: «Το πρόβλημα της Ελλάδας γενικότερα στον αθλητισμό, κυρίως στον ερασιτεχνικό, είναι ότι όλες οι χώρες έχουν μια σταθερή πορεία. Προχωράνε μπροστά με τον τρόπο τους. Εμείς κάνουμε μισό βήμα μπροστά, δύο πίσω, ενάμισι μπροστά κλπ. Για αυτό βλέπουμε τα τελευταία χρόνια χώρες που ήταν κάτω από εμάς να έχουν φύγει μπροστά. Δεν πρέπει να εστιάζουμε στο τι βλέπουμε να συμβαίνει ως θεατές σε άλλες χώρες, αλλά στο τι συμβαίνει εδώ και να το βελτιώσουμε».

Για την κατάσταση στον Ολυμπιακό: «Μόνο τον τελευταίο χρόνο βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και αντιλαμβάνομαι τι γίνεται. Η παρουσία των απλών φιλάθλων του Ολυμπιακού, που συνδράμουν ως μέλη, είναι το πιο σημαντικό. Για τα δεδομένα της Ελλάδας και την κακή αθλητική νοοτροπία που έχουμε, είναι ένα μικρό θαύμα αυτό που γίνεται. Η διοίκηση έχει δώσει το κίνητρο στον κόσμο, πως με μια μικρή βοήθεια αλλάζει το επίπεδο στον Ερασιτέχνη. Σε ελάχιστους ανθρώπους αρέσει να κάνουν κάτι μόνοι τους. Θέλουν συμπαραστάτες και στήριξη. Εδώ έρχεται η παρουσία του κ. Ξυνή, ο οποίος δεν εμφανίστηκε χθες στον αθλητισμό. Είναι χρόνια η παρουσία του στο χάντμπολ και ο τρόπος που θέλει να συνδέσει την παιδία με τον αθλητισμό είναι σημαντικός. Ο κ. Πουρνάρας έχει δώσει πολύτιμη βοήθεια και, φυσικά, ο κ. Κουντούρης. Πολλές φορές πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν. Τη μια μέρα τον βλέπεις στην πισίνα, την άλλη στο αεροδρόμιο για άλλη διοργάνωση. Διαχειρίζεται μαζί με το επιτελείο του πολλά πράγματα με επιτυχία. Μετά από όλα αυτά, καταλήγουμε στη στήριξη του κ. Μαρινάκη. Χωρίς αυτόν, αυτό το εγχείρημα θα ήταν λειψό».

Για το ρεκόρ των 24 τίτλων που έχει στην καριέρα του: «Μακάρι να βρεθεί κάποιος να ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ, αλλά είναι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μεγαλώσει κι άλλο. Δεν υπάρχει σιγουριά στον αθλητισμό, υπάρχει η θέληση για τη νίκη, σε κάθε άθλημα. Εγώ θα κάνω τα πάντα για να πλαισιώσουν κι άλλοι τίτλοι αυτούς που έχω ήδη στην καριέρα μου και να δυσκολέψω κι άλλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x