Επικαιρότητα

Τσίπρας για Άγκυρα: Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει

Μήνυμα στην Άγκυρα απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μήνυμα στην Άγκυρα απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις τουρκικές απειλές για τις γεωτρήσεις της Λευκωσίας στην κυπριακή ΑΟΖ. «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος και ο σέρβος πρόεδρος συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει ρεαλιστική προσέγγιση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στο ζήτημα της ονομασίας, κάνοντας λόγο για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση με ένα όνομα έναντι όλων (erga omnes).

Οι κ. Τσίπρας και Βούτσιτς υπέγραψαν διμερείς συμφωνίες σε πεδία όπως η στρατιωτική εκπαίδευση και ο τουρισμός, ενώ συμφωνήθηκε επίσης η εγγύτερη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς ασφάλειας και αντιμετώπισης των δικτύων trafficking.

«Συμφωνήσαμε ότι ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός και για τις δύο χώρες. Υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας… Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας» επισήμανε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ενεργειακή συνδεσιμότητα την οποία χαρακτήρισε καίρια για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μας.

«Υπογραμμίσαμε τη σημασία σεβασμού του διεθνούς δικαίου και αντιμετώπισης των φαινομένων εθνικισμού και μισαλλοδοξίας» επισήμανε ακόμα ο πρωθυπουργός, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα αταλάντευτος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας

«Θέλουμε ως χώρα να παίξουμε το ρόλο της γέφυρας μεταξύ Σερβίας – ΕΕ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x