Επικαιρότητα

Τσίπρας κατά Στουρνάρα: Είστε οικονομολόγος, όχι συνταγματάρχης

Φουλ επίθεση προς τον υπουργό Οικονομικών για το λουκέτο στην ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Θα μείνετε στην ιστορία για το μαύρο στην τηλεόραση, είστε υπόλογοι απέναντι στον λαό, απέναντι στη Δημοκρατία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Είστε οικονομολόγος, όχι συνταγματάρχης».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να φορτώσει τις δικές της αμαρτίες στην ΕΡΤ, στους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας ότι επί χρόνια υπάλληλοι έπαιρναν παχυλούς μισθούς για να μην πατάνε το πόδι τους στο Ραδιομέγαρο, αλλά στα κομματικά γραφεία. Προσωπική επίθεση εξαπέλυσε και κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου καλώντας τον να απαντήσει πώς ο ίδιος διορίστηκε στην ΕΡΤ και πόσα ρουσφέτια έχει ζητήσει πρόσφατα. Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι διακινεί λίστες για το ποιοι θα προσληφθούν την επόμενη μέρα στη νέα ΕΡΤ. Επίσης είπε ότι «με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ξεφτιλίζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους θεσμούς».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το λουκέτο στην ΕΡΤ ως ένα πυροτέχνημα αποπροσανατολισμού από το φιάσκο στην οικονομία, επισημαίνοντας ότι η κρατική τηλεόραση «προσφέρει στον δημόσιο προϋπολογισμό, δεν τον επιβαρύνει».

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι καταστροφολογεί, χωρίς ποτέ να προτείνει κάποια λύση και αναφέρθηκε στα όσα έχει καταφέρει η κυβέρνηση στην οικονομία.

Ανέφερε δε ότι ΕΡΤ πήρε 210 εκατ. ευρώ από το χαράτσι τη ΔΕΗ και σαν έσοδα από διαφημίσεις είχε εννιά εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απαραίτητο προκειμένου να προχωρήσει η αναδιοργάνωση. «Δεν κλείνει η ΕΡΤ, ανασυγκροτείται, για να αναγεννηθεί» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος είπε ότι «πολύ σύντομα» θα λειτουργήσει ο νέος φορέας. «Το πιο αξιόλογο προσωπικό της ΕΡΤ θα στελεχώσει τον νέο φορέα» προσέθεσε ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος παραδέχθηκε ότι η απόφαση να κλείσει έστω και για λίγο η δημόσια ραδιοτηλεόραση «δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x