Βάιος Τσούτσικας

Διαλύονται μόνοι τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός

Τα εγκληματικά λάθη των υποτιθέμενων διεκδικητών του τίτλου που όχι μόνο τους έθεσαν νοκ άουτ αλλά βοήθησαν και τον Ολυμπιακό να ξεπεράσει την κρίση του. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Πριν καν βγει ο Νοέμβρης και παραδώσει το Φθινόπωρο τη σκυτάλη στον χειμώνα ο Παναθηναϊκός ζει για να για να κάνει μεταγραφές, η ΑΕΚ για να περιμένει νεότερα για το γήπεδο και ο ΠΑΟΚ για να τρώει τους παίκτες του…

Είναι πραγματικό επίτευγμα αυτό που έχουν καταφέρει και οι τρεις ομάδες φέτος. Πριν καν συμπληρωθεί το 1/3 του πρωταθλήματος δεν έχουν βγει μόνο εκτός κούρσας αλλά μοιάζουν και πιο διαλυμένοι από τον χειρότερο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών. Και είναι επίτευγμα διότι όντως και οι τρεις ενισχύθηκαν το καλοκαίρι, ετοίμασαν – θεωρητικά – καλύτερες ομάδες από τις αντίστοιχες περσινές και τόλμησαν να πουν ότι διεκδικούν το πρωτάθλημα. Ίσως αυτό να τους έπεσε βαρύ.

Ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του προσπαθούν να μασκαρέψουν ένα από τα πιο σκούρα φεγγάρια της ομάδας με μεταγραφολογία. Κάνει μία νίκη σε 9 ματς, μια εντός έδρας νίκη απέναντι στον τελευταίο και ξεζουμισμένο Ηρακλή, και το ρίχνει στα σενάρια. Πάντα από Ιταλία μεριά. Μέχρι και τον Γιόβετιτς επιστράτευσε για να αλλάξει την κουβέντα. Δεν αλλάζει, όμως… Ακόμα κι αν έρθει ο Φελίπε Μέλο με τον Γιόβετιτς και τον Σβαινστάιγκερ μαζί τον Γενάρη ο Παναθηναϊκός αναμένεται να είναι ακόμα πιο πίσω από την κορυφή. Γιατί πολύ απλά δεν πάει βήμα. Με το που θα δεχθεί ένα γκολ λυγίζει και πέφτει φαρδύς – πλατύς στο έδαφος. Είτε είναι αντίπαλος ο Ολυμπιακός είτε η Βέροια είτε ο Άγιαξ με τους εφήβους του. Και αυτή η σοκαριστικά κακή εικόνα της ομάδας δεν αλλάζει με σενάρια. Ούτε τα σενάρια θα δώσουν τους χαμένους βαθμούς πίσω στον Παναθηναϊκό που υποτίθεται ότι θα έκανε πρωταθλητισμό.

Στην ΑΕΚ άλλαξαν προπονητή αλλά απέφυγαν να απαλλαχθούν από την κακή συνήθεια να τα κάνουν θάλασσα ακόμα κι όταν η τύχη μοιάζει να θέλει να τους ευνοήσει. Τους βοηθά να πάρουν ένα ματς με 3-0 παρά το κάκιστο αγωνιστικό τους πρόσωπο, βλέπουν όλους τους άλλους του «γκρουπ των ισχυρών» να χάνουν βαθμούς και όχι μόνο την ίδια αγωνιστική και παρ’ όλα αυτά στρίβουν την κουβέντα ξανά πάνω τους. Γκρίνια για τον Ανέστη ξανά. Γκρίνια για την ισοπαλία και με την Καρδίτσα. Γκρίνια μέχρι και για τη ροζ φανέλα. Εκεί δεν υπάρχει χοντρός τζόγος με τις μεταγραφές. Εκεί η ελπίδα που πουλιέται περιστρέφεται γύρω από το γήπεδο. Μέχρι να το δούμε, όμως, να χτίζεται πρέπει να συνηθίσουμε την ΑΕΚ 10 και βάλε πόντους πίσω από την κορυφή;

Ο ΠΑΟΚ δεν συντηρείται από κανένα παραμύθι εντός ή εκτός εισαγωγικών. Του φτάνει κάθε φορά που στραβώνει πολύ το πράγμα να τρώει έναν από τους παίκτες του. Κάποιες φορές θα είναι ο Αθανασιάδης, άλλες ο Τζιόλης ή ο Σκόνδρας, τώρα είναι η σειρά του Τζαβέλα. Ξεπερνά τα όρια της παράνοιας όσα έζησε ο ΠΑΟΚ από το βράδυ της Πέμπτης ως το βράδυ της Δευτέρας. Δεν είναι σπάνιο όμως να γινόμαστε μάρτυρες τόσο παρανοϊκών καταστάσεων στην Τούμπα, δεν είναι πρώτη φορά που σε κάνει ο ΠΑΟΚ να νιώθεις πως του αρκεί να είναι πρώτος στη πόλη του. Έστω κι αν για να το πετύχει και φέτος έκανε το μεγαλύτερο φάουλ που έχει κάνει ποτέ: να δημιουργήσει, δηλαδή, με τις ατάκες του Ίβιτς και να συντηρήσει με τις αποφάσεις της διοίκησης κουβέντα για στημένους παίκτες εντός των αποδυτηρίων.

Απλές διαπιστώσεις θα πει κανείς. Όσο απλή είναι και η διαπίστωση ότι η φουρτούνα που απείλησε τον Ολυμπιακό μετά το 0-0 με την Κέρκυρα και το debate μεταξύ Τσορικών και αντι-Τσορικών έχει μεταβληθεί σε απλό κυματάκι που σου γαργαλάει τα πόδια όταν είσαι ξαπλωμένος στην παραλία. Και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός πρέπει να ευχαριστεί εκείνους που τον απειλούσαν το καλοκαίρι ότι θα του πάρουν το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x