Βάιος Τσούτσικας

Η Λήμνος μπαίνει στον χάρτη

Δύο κουβέντες με αφορμή το ιστορικό ματς του Ηφαίστου με τον Πανιώνιο.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Περίεργο, ακραίο αλλά και ακριβές όσον αφορά τον αθλητισμό. Ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση νησιά της χώρας περίμενε υπομονετικά το 2018 για να μπορέσει να δει έναν σύλλογο να το εκπροσωπεί σε κορυφαίο επίπεδο.

Δύο κουβέντες, λοιπόν, με αφορμή το ιστορικό ματς του Ηφαίστου με τον Πανιώνιο που θα γίνει στις 15:45. Δύο κουβέντες αφιερωμένες σε μια ομάδα που έρχεται να τονώσει την περιφέρεια σε αθλητικό επίπεδο, δύο κουβέντες για μια οικογένεια επιχειρηματιών που δεν επενδύουν αλλά ξοδεύουν χρήματα για να προσφέρουν στην πατρίδα τους και στους κατοίκους της πράγματα και συναισθήματα πρωτόγνωρα.

Με έδρα των επιχειρήσεών της την Οδησσό η οικογένεια Μπούμπουρα που έχει αναλάβει την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση της ομάδας μπάσκετ του Ηφαίστου, θα μπορούσε να επενδύσει τα χρήματά της σε μια εμπορικότερη περιοχή ή σε ένα σπορ, όπως το ποδόσφαιρο, το οποίο αφήνει περιθώρια για μεγαλύτερα κέρδη. Η επιλογή μπάσκετ ή πιο σωστά η επιλογή μπάσκετ στη Λήμνο είναι αυτή που κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον που γίνεται ακόμα πιο έντονο από τη μέθοδο που έχει επιλεχθεί για να οδηγηθεί η ομάδα στην καθιέρωση. Και αυτό μονόδρομος είναι: όταν επιχειρείς στην πατρίδα σου δεν μπορείς το αντικείμενό σου να το παρατήσεις αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχεις το δικαίωμα να το κάνεις διότι θα είσαι υπόλογος απέναντι στην κοινωνία, στον περίγυρό σου. Και είναι αυτό κάτι που το γνωρίζουν τα μέλη της οικογένειας Μπούμπουρα, άρα η απόφασή τους να βάλουν τη Λήμνο στον αθλητικό χάρτη μέσω του μπάσκετ είναι ακόμα πιο γενναία.

Να επιστρέψουμε, όμως, στη μέθοδο… Πέρα από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες της ομάδας, πέρα από την τοποθέτηση καθισμάτων, το νέο παρκέ, την αναμόρφωση των αποδυτηρίων που είναι σημαντικά για τις ανέσεις των πελατών – οπαδών και των αθλητών, ο Ήφαιστος επένδυσε και στο μπάσκετ. Επένδυση είναι η στρατολόγηση του Σωτήρη Μανωλόπουλου, επένδυση είναι η στρατολόγηση του Μανόλη Παπαμακάριου αλλά και η πολύτιμη συνεργασία με τον Κώστα Κώτση. Επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής ομάδας ο τελευταίος, με πολλές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο προπονητικής ο κόουτς, με τρομερή διάθεση για να φτιάξει την επόμενη μέρα του Ηφαίστου ο τρίτος. Ήδη στις ακαδημίες της ομάδας, στις οποίες προίσταται ο Μανόλης Παπαμακάριος έχουν γραφτεί περισσότερα από 100 μικρά παιδιά.

Η Λήμνος, λοιπόν, μπαίνει στον χάρτη. Δεν ξέρω αν ο Ήφαιστος καταφέρει να κάνει σπουδαία πράγματα στην Basket League, δεν ξέρω αν θα καταφέρει καν να νικήσει τον Πανιώνιο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του. Το μόνο σίγουρο είναι τούτο: ο Ήφαιστος ήρθε για να μείνει και να βοηθήσει την Λήμνο να αποκτήσει ζωή. Είναι ένα νέο ολοζώντανο κύτταρο του ελληνικού μπάσκετ και είναι υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και να τη βοηθήσει να ριζώσει στο κορυφαίο επίπεδο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x