Βάιος Τσούτσικας

Να περάσει ο επόμενος

Προίκα εξαιρετική για μια ομάδα που αναζητεί τον δρόμο που οδηγεί στο φάιναλ φορ, εικόνα ακόμα πιο όμορφη για μια ομάδα που έμοιαζε εσχάτως ξεκουρδισμένη και κουρασμένη. Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Η δουλειά όλη έγινε στα πρώτα δέκα λεπτά. Στο διάστημα δηλαδή κατά το οποίο ο Παναθηναϊκός έπαιξε σκυλίσια άμυνα, ξεχαρβαλωσε κάθε απόπειρα ορθολογικής επίθεσης από την ομάδα του Αταμάν, κι έχτισε ένα +11 που αποδείχθηκε ικανό να τον οδηγήσει στο όγδοο σερί νικηφόρο εντός έδρας ματς και στο 11-5 μετά την πρώτη στροφή του δευτέρου γύρου της Ευρωλίγκας.

Προίκα εξαιρετική για μια ομάδα που αναζητεί τον δρόμο που οδηγεί στο φάιναλ φορ, εικόνα ακόμα πιο όμορφη για μια ομάδα που έμοιαζε εσχάτως ξεκουρδισμένη και κουρασμένη.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Μια ομάδα που από το 11' και ως το φινάλε του ματς, άφησε την άμυνα στην άκρη, περιόρισε την προσοχή της στην εξουδετέρωση κυρίως των ψηλών των αντιπάλων, και στην επίθεση το έριξε στην ποιότητα εκμεταλλευόμενη την αφελή άμυνα που έπαιζε ο Αταμάν. Ο Καλάθης έπαιζε σαν παλιομοδίτικο κλασικό ποδοσφαιρικό δεκάρι, τα τρίποντα έμπαιναν το ένα μετά το άλλο, η διαφορά έμενε στους ή πάνω από τους 11 της πρώτης περιόδου.

Σε κανένα σημείο του ματς δεν ένιωσε ο Παναθηναϊκός ουσιαστική απειλή από την Εφές. Ακόμα και στο διάστημα των 16 λεπτών στο οποίο οι Τούρκοι δεν έκαναν ούτε ένα φάουλ. Ακόμα και όταν ο ρυθμός του αγώνα οριζόταν περισσότερο από την Εφές, παρασυρόταν σε αυτόν ο Λεκαβίτσιους και ο Παναθηναϊκός πήγαινε αφρενάριστος στην κατηφόρα. Και δεν ένιωσε απειλή διότι είχε βρει τρομερό ρυθμό στην επίθεση του χάρις στην όχι και τόσο πειθαρχημένη αμυντική συμπεριφορά της Εφές.

Εκπληκτικός για ένα ακόμα ματς ο Καλάθης που φωνάζει σε κάθε ευκαιρία πως είναι ο καλύτερος και πιο εντυπωσιακός πασέρ στην Ευρωλίγκα φέτος. Ευχάριστα ξεψαρωμένος ο Ντενμον που ζήτησε την μπάλα με το που πάτησε παρκέ, σούταρε κι ευστόχησε, δείχνοντας ότι αξίζει κι άλλης υπομονής. Σταθερά κομβικός σε κρίσιμα σημεία ο Παππάς που πρέπει να είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες στην 4η περίοδο φέτος. Μονότονα εξαιρετικοί στην άμυνα κυρίως Γκιστ και Σίνγκλετον, ανεβασμένος έστω και ελαφρά ο Λοτζέσκι. Με τον Γκειμπριελ να παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο, τον Λεκαβίτσιους να ωριμάζει, τον Βουγιούκα να κάνει μικρές δουλειές σωστά, τον Θανάση να είναι ο παίκτης που αλλάζει τον ρυθμό κυρίως λόγω της άμυνας που παίζει δημιουργείται ένα καστ που μπορεί να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό πολύ ψηλά.

Από τους προαναφερθέντες λείπει ο Ρίβερς. Στοχευμένα, διότι αξίζει ειδικής μνείας. Περνά ένα μίνι ντεφορμάρισμα αλλά είναι σίγουρο πως σύντομα θα κάνει ένα μεγάλο ματς που θα τον βοηθήσει να ξυπνήσει. Ήδη από το βράδυ της Πέμπτης γίνεται κουβέντα για τις πιθανότητες που έχει ο Ρίβερς να είναι πρώτος σκόρερ των πρασίνων κόντρα στην Μπαρτσελόνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Αίσθηση που υπάρχει φυσικά και στον κόσμο του Παναθηναϊκού που λατρεύει τον Αμερικανό. Γι' αυτό και καταχειροκροτήθηκε παρά τα σερί άστοχα σουτ... Και μια που πήγε εκεί η κουβέντα. Σε ματς με την Εφές το κοντέρ έγραψε πάλι 14.000 καλεσμένους. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού όχι μόνο με την προσέλευση τους αλλά και με τη συμμετοχή τους στο ματς κερδίζουν το βραβείο του κορυφαίου 6ου παίκτη μέχρι στιγμής.

Αν ο Αταμάν λέει πως έχει ελπίδες πρόκρισης και η Μπαρτσελόνα μοιάζει να είναι η ομάδα που έρχεται με φόρα να αλλάξει την οκτάδα, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με την πιο μπασκετική έδρα. Έδρα που μπορεί να τον στείλει πίσω στην παρέα των κορυφαίων...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x