Βάιος Τσούτσικας

Παίρνει και ο Γκιστ ρεπό!

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο www.sportfm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας, σε ένα ματς όπου ο Τζέιμς Γκιστ πήρε... ρεπό.

Σύνθετο άθλημα το μπάσκετ. Οι αριθμοί του και η ανάλυσή τους έχει αναχθεί σε επιστήμη. Μερικά πράγματα όμως (στο μπάσκετ) εξηγούνται με πολύ απλό τρόπο.

Για να καταλάβεις τι έλειψε από τον Παναθηναϊκό στο Κάουνας κοιτάς το φύλλο στατιστικής των προηγούμενων πέντε (νικηφόρων) αγώνων του στην Ευρωλίγκα και βάζεις δίπλα αυτό του 80-74 στο σπίτι του Σάρας. Δεν σου παίρνει πάνω από δύο ματιές για να καταλάβεις ότι η σταθερά της ομάδας του Πασκουάλ είχε… πάρει ρεπό.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Σε αυτό το σπριντ που έκανε ο Παναθηνακός τον τελευταίο μήνα σταθερά κορυφαίος παίκτης του ήταν ο Τζέιμς Γκιστ. Απίστευτος και στις δύο ρακέτες, εξαιρετικός στην άμυνα μα – πάνω απ’ όλα – απόλυτα συγκεντρωμένος και τσακωμένος με το λάθος και την προχειρότητα. Κακές συνήθειες που τον ταλαιπώρησαν στο παρελθόν και επέστρεψαν στο Κάουνας. Αρχικά κάνει τρία γρήγορα φάουλ στα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στο ματς και στο φινάλε – σαν να ήταν κάποιο κακόγουστο εις βάρος του αστείο – ήταν (αρνητικός) πρωταγωνιστής σε όλες τις φάσεις που δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να κυνηγήσει μια επική ανατροπή.

Βεβαίως δεν έφταιγε μόνο το… ρεπό του Γκιστ. Οι παίκτες του Πασκουάλ σούταραν μέχρι το 30’ με ποσοστά παιδιών που αγωνίζονται στο σχολικό πρωτάθλημα. Ενώ στη 2η και 3η περίοδο η άμυνα που παίζουν είναι επιεικώς για γέλια. Ο Πάνγκος έγινε κράμα Τζέισον Κιντ και Τζον Στόκτον, ο Ουάιτ θύμιζε Κουζμίνσκας και ο Γιανκούνας αν και τραυματίας έβλεπε τους αντιπάλους του να μην κάνουν το παραμικρό για να του αρνηθούν αυτό το σουτάκι από τα έξι μέτρα. Για γέλια και η προσήλωση των παικτών του Πασκουάλ στο ριμπάουντ. Γενικό το κακό, το οποίο, όμως, συνδέεται και με την κακή εικόνα του Γκιστ. Απέναντι, ο Παναθηναϊκός σούταρε – ακόμα και από τις βολές – λες και είχε καπάκι το καλάθι και το είχαν κλείσει. Από ντέρμπι στο 20’ το ματς είχε φύγει στο -17!

Και ξαφνικά ο Παναθηναϊκός παθαίνει ό,τι έπαθε και στο τελευταίο εντός έδρας του ματς. Βάζει με τον Παππά και τον Ρίβερς όλα τα σουτ στην τελευταία περίοδο, γυρνά το ματς και το πάει στη λεπτομέρεια. Και το χάνει διότι έκανε δύο – τρία λαθάκια στα τελευταία δύο λεπτά. Δεν είναι όμως αυτά στα οποία πρέπει να σταθεί ο Πασκουάλ. Είναι η εικόνα του διαστήματος 10’-30’ που χρήζει γιατρειάς.

Όπως δεν είναι και μεγάλη η ζημιά που έπαθε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί το Κάουνας να είναι από τις έδρες στις οποίες υπολογίζεις διπλά αλλά με την ως τώρα συγκομιδή του ο Παναθηναϊκός είναι μια χαρά και πάνω από το προσδοκώμενο. Για να παραμείνει βέβαια στο συν πρέπει να πάρει Μιλάνο και Μακάμπι στο ΟΑΚΑ. Αν δεν τα καταφέρει η κουβέντα αλλάζει. Σημαντικό επίσης ότι κατάφερε να μαζέψει πολύ τη διαφορά. Αυτό το -6 δεν είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό απέναντι σε ένα σύνολο που φέτος θα χτυπήσει στα ίσια την πρόκριση στην 8άδα.

Και κάτι ακόμα... Μπορεί να μην είναι τυχαίο ότι δύο εκτός έδρας ήττες ήρθαν στις λεπτομέρειες στα δυσκολότερα ταξίδια. Δεν είναι δικαιολογία αλλά επίσης δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να φτάνεις μεσάνυχτα στον προορισμό σου...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x