Βάιος Τσούτσικας

Πόσα παίρνει ο Καλάθης;

Ο Βάιος Τσούτσικας γράφει στο sportfm.gr για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Αναντολού Εφές στην Πόλη και παράλληλα… κοστολογεί τον Νικ Καλάθη.

Ελάτε να ανοίξουμε πάλι την κουβέντα για το πόσα παίρνει ο Καλάθης. Και πραγματικά έχει αξία η κουβέντα αυτή για να δούμε ποιος έχει το κουράγιο να βρει το μισθό του διεθνούς γκαρντ υπερβολικό μετά την εμφάνισή του στην Πόλη κόντρα στην Εφές.

Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Και είναι τώρα η καλύτερη – μέχρι την επόμενη – ευκαιρία να την κάνουμε την κουβέντα διότι ο Νικ επέλεξε να ντυθεί σούπερμαν και να «τραμπουκίσει» με την εμφάνισή του τον αντίπαλο σε ένα πολύ ιδιαίτερο ματς.

Ιδιαίτερο για πολλούς και διάφορους λόγους...

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με το ματς στην Πόλη ένα πρόγραμμα βγαλμένο από σενάριο του Χίτσκοκ. Πρόγραμμα το οποίο απειλούσε την ομάδα με εκτροχιασμό. Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό αλλά με όπλο τις τελευταίες τρεις εμφανίσεις η ομάδα του Πασκουάλ βγήκε και στον αφρό. Οι πράσινοι έχουν να λένε πως με τις υποχρεώσεις σε Βαρκελώνη, Μόσχα και ΣΕΦ να είναι ήδη παρελθόν η προίκα των 5 νικών σε 8 αγώνες και τα 2 ήδη κεκτημένα διπλά οδηγούν σε δρόμο ασφαλή που ενδεχομένως στρώσει πορεία ακόμα και για την πάνω τετράδα των προημιτελικών.

Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού τις επόμενες πέντε αγωνιστικές – με τα 4 εντός έδρας ματς – και σκεφτείτε ποια κουβέντα μπορεί να κάνουμε στο φινάλε της 13ης αγωνιστικής.

Η εμφάνιση του Νικ στην Πόλη έχει διπλή αξία και γιατί έκανε τη δουλειά που απέτυχαν να κάνουν όλα τα επιθετικά ατού του Παναθηναϊκού. Ο Σίνγκλετον έβαλε νωρίς 7 πόντους για να αρκεστεί στους 11, ο Ρίβερς έμεινε στους 5, ο Λοτζέσκι στους 4, ο Παππάς στους 3 ενώ ο καυτός την Τρίτη Ντένμον «πάγωσε» γράφοντας 2 πόντους σε 6 λεπτά. Μπορεί να είναι με διαφορά ο πιο γρήγορος στη σκέψη παίκτης του Παναθηναϊκού αλλά δεν περιμένεις από τον Καλάθη να αγγίζει το τριπλ νταμπλ με 29 πόντους και ποσοστά Λάρι Μπερντ από το τρίποντο. Για να ξέρουμε τι λέμε.

Ιδιαίτερο πολύ το ματς και γιατί «παγώνει» την καυτή τον τελευταίο καιρό Εφές και την αφήνει μακριά του. Αν η ομάδα του Περάσοβιτς πάντρευε τις δύο σερί εκτός έδρας νίκες της με εντός έδρας επικράτηση εις βάρος τους Παναθηναϊκού θα μετατρεπόταν σε ουσιαστικό αντίπαλο των πρασίνων στη μάχη για την 8άδα. Τώρα οι Τούρκοι κοιτάνε αλλού και ο Παναθηναϊκός ψηλότερα.

Το ματς είναι ιδιαίτερο τέλος και για έναν ακόμα λόγο. Μετά την τζάμπα ήττα στη Βιτόρια άνοιξε κουβέντα για τη συνήθεια του Παναθηναϊκού από πέρυσι να χάνει το 90% των εκτός έδρας αγώνων του στην Ευρωλίγκα που κρίνονταν στη μία φάση. Ένα από αυτά τα ματς ήταν και το αντίστοιχο περσινό. Όταν η Εφές είχε νικήσει στη 2η παράταση. Ήττα που στο τέλος της διαδρομής σημειώθηκε ως ένας από τους βασικούς λόγους που στέρησαν από τον Παναθηναϊκό ένα καλύτερο σταύρωμα στα προημιτελικά. Φέτος αυτή η ήττα έγινε νίκη, η κουβέντα «πάγωσε» και ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα ακόμα «+» στον λογαριασμό του.

Για όλα αυτά, λοιπόν, και για ακόμα περισσότερα που δεν είναι της παρούσης να τα συζητήσουμε, η κουβέντα για το συμβόλαιο του Καλάθη δεν μπορεί παρά να τελειώνει με τη διαπίστωση ότι μάλλον λίγα παίρνει για την επίδραση που έχει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x