Γιώργος Χελάκης

Χρειάζεται κάτι παραπάνω από τη διαχείριση προσώπων

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπενφίκα και τη νέα πρόκληση του Μίτσελ.

Μην κοροϊδευόμαστε! Αν η μπάλα «αδίκησε» τον Ολυμπιακό στο «Ντα Λούζ» μια φορά, η Μπενφίκα «αδικήθηκε» δύο φορές στο «Καραϊσκάκης». Το γήπεδο είχε τέτοια κατηφόρα που είχαν χρόνια να τη ζήσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Πριν από πολλά χρόνια, η Ρεάλ τον είχε φέρει εντός έδρας σε τόσο δύσκολη θέση.

Θα μου πείτε ότι και ο τερματοφύλακας, ένας απ’ τους έντεκα είναι. Κατά συνέπεια από πού κι ως που η μπάλα «αδίκησε» την Μπενφίκα; «Αδικία» είναι να βγαίνεις σε τετ α τετ και να την πετάς άουτ…

Ο Ολυμπιακός κρατήθηκε όρθιος το βράδυ της Τρίτης απ’ τον τερματοφύλακα του. Τώρα που κοπάζουν τα δικαιολογημένα πανηγύρια έρχεται η ώρα της ψύχραιμης αποτίμησης όσων συνέβησαν αυτό το βράδυ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν πλήρη αδυναμία να κρατήσουν την μπάλα και να κάνουν έναν συνδυασμό της προκοπής. Οι γραμμές τους ήταν πλήρως ασύνδετες και ξεκομμένες η μία απ’ την άλλη. Δεν ήταν επιλογή του Μίτσελ να κρατηθεί η ομάδα πίσω και να παίξει αμυντικά. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο όπως συνήθως. Με διάθεση να επιβάλει τα ρυθμό του και να βγει στην επίθεση. Δεν τα κατάφερε γιατί η Μπενφίκα του έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι κυριαρχώντας αμέσως στην ολιγοπρόσωπη μεσαία γραμμή του γηπεδούχου. Με τέσσερεις επιθετικούς και δύο χάφ, η μάχη στο κέντρο χάθηκε πριν καν δοθεί. Το τρικ με τον Φουστέρ να τρέχει πότε αριστερά και πότε κέντρο είχε ως αποτέλεσμα να ξεθεωθεί ο φιλότιμος Ισπανός χωρίς να βοηθήσει στην κατοχή της μπάλας. Ο Γιαταμπαρέ ακροβολισμένος δεξιά ήταν απλώς ένα κορμί τοποθετημένο μπροστά απ’ τον θετικότατο Σαλίνο αδυνατώντας να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη. Δεν είναι κολακευτικό για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του να τον πιέζει αφόρητα η Μπενφίκα χωρίς να βρίσκει τρόπο να κρατήσει την μπάλα και να αναπνεύσει.

Ο Ρομπέρτο κατατρόπωσε τους Πορτογάλους, πήρε προσωπική εκδίκηση για όσα μειωτικά του έσερναν μέχρι και τη μέρα του ματς αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάθε μέρα θα είναι Τρίτη βράδυ…

Ο Ολυμπιακός θέλει αγωνιστική ανασύνταξη. Τα πρώρα σημάδια της αγωνιστικής αμηχανίας φάνηκαν απ’ το ντέρμπι της Λεοφώρου. Δεν συνιστούν ποδοσφαιρικό σχέδιο η εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου και τα θαυμάσια αντανακλαστικά του Ρομπέρτο. Ο κόουτς που έδειξε ότι είναι εξπέρ στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο στην οργάνωση του παιχνιδιού ώστε να μην ξανά κατηφορίσει το γήπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x