Χάντμπολ

«Χρυσάφι» από τις Εθνικές μπιτς χάντμπολ στην Πάτρα

Ιστορική ημέρα για το μπιτς χάντμπολ στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας, αφού οι δύο Εθνικές ομάδες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

«Χρυσές» έγιναν οι δύο Εθνικές ομάδες μπιτς χάντμπολ στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας.

Η Εθνική ανδρών «ανέτρεψε» όλα τα προγνωστικά, επικρατώντας 2-1 (16-21, 18-16, 6-2) της Πορτογαλίας στον μεγάλο τελικό μπροστά σε 2.000 κόσμο.

Η Ελλάδα έχασε το πρώτο σετ με 21-16, αλλά πάλεψε και πήρε το δεύτερο με 18-16. Από το 6-4 της Πορτογαλίας και μετά, η ομάδα του Γιάννη Λαζαρίδη προηγήθηκε 6-10 και 10-16 με τον Κώστα Γουργούμη να πιάνει πέναλτι.

Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα σουτ άουτ, με τους Γιώργο Παπαβασίλη, Γιώργο Ελευθεριάδη να σκοράρουν για την Ελλάδα και τον Κώστα Γουργούμη να σταματάει τον Σίλβα, ενώ το ματς τελείωσε με την επέμβαση του Στέλιου Δημάκη ως τερματοφύλακα.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Κροατία, που επικράτησε 2-0 (16-10, 15-14) της Αιγύπτου στον «μικρό» τελικό.

«Καταρχήν, θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στα κορίτσια της ελληνικής ομάδας για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που χάρισαν στην Ελλάδα και στο άθλημά μας.

Για την Εθνική μας ομάδα των ανδρών, ένα μεγάλο μπράβο για το χρυσό μετάλλιο, το οποίο είναι το πρώτο μας στην πρώτη μας συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία πέντε χρόνια. Με τον συνεργάτη μου Παναγιώτη Γούσιο, δουλέψαμε τους αθλητές σε μια ελλιπή προετοιμασία, αλλά, παρόλα αυτά, το ταλέντο, η ‘δίψα’ και η ‘φλόγα’ που είχαν αυτά τα παιδιά για διάκριση υπερκέρασε τα όποια εμπόδια συναντήσαμε στο δρόμο μας.

Ελπίζω αυτό το χρυσό μετάλλιο, σ’ ένα πραγματικά πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό τουρνουά, στο οποίο συμμετείχαν ομάδες με τίτλους σε παγκόσμια πρωταθλήματα, να αποτελέσει το έναυσμα για μια λαμπρή πορεία με στόχο το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ευχαριστούμε τον κόσμο της Πάτρας, που γέμισε το γήπεδο και μας έδωσε ώθηση για να φτάσουμε στο χρυσό μετάλλιο», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Λαζαρίδης.


Ελλάδα (Λαζαρίδης- Γούσιος): Γεωργίου, Ελευθεριάδης 11, Μπόσκος, Παπαβασίλης 6, Γουργούμης, Δημάκης 11, Καραγκιοζόπουλος 10, Κοτσαμαρίκογλου, Τσαναξίδης, Θεοδώρου 2
Αποκλεισμοί: 1-2

Ανίκητη η Εθνική γυναικών
Στο τουρνουά των γυναικών, η Ελλάδα κυριάρχησε, νικώντας την Πορτογαλία με 2-0 σετ (23-18, 16-10) μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες και κατέκτησε αήττητη τον τίτλο με έξι νίκες σε ισάριθμα ματς.

Η Ελλάδα ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και επιβεβαίωσε ότι αποτελεί μία υπερδύναμη του αθλήματος.

Η Εθνική είχε τον απόλυτο έλεγχο και στα δύο σετ, νικώντας με 23-18 στο πρώτο χάρη σε ένα σερί 8-0 σερί, με κορυφαίες τις Βάσω Σκάρα (8 πόντοι) Έλενα Κερλίδη (10 πόντοι) και Αποστολίνα Δημητρίου (10 πόντοι).

Στο δεύτερο σετ, οι πρωταθλήτριες κόσμου επικράτησαν με 16-10 με «όπλο» την πολύ καλή άμυνα και με την Αλίκη Μακρή να πραγματοποιεί μεγάλες αποκρούσεις.

Την απονομή στα «χρυσά» κορίτσια της Ελλάδας, έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στον «μικρό» τελικό, η Ιταλία νίκησε την Τυνησία με 2-0 (14-8, 13-12) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

«Ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση σε γεμάτο γήπεδο με 2.500 θεατές για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ‘επισφραγίστηκε’ με το χρυσό μετάλλιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προπονητικό επιτελείο γι' αυτό το αποτέλεσμα και τις αθλήτριες για τις θυσίες που έχουν κάνει.
Είναι μια ακόμη τεράστια επιτυχία που μας δείχνει το δρόμο. Δύο χρυσά μετάλλια σε διάρκεια σχεδόν ενός χρόνου, πέρυσι τέτοια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Καζάν και τώρα στην Πάτρα.

Ακολουθεί μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση στο Κατάρ τον Οκτώβριο. Τα World Βeach Games που διοργανώνει η ΔΟΕ και θέλουμε και εκεί να πρωταγωνιστήσουμε», δήλωσε η ομοσπονδιακή τεχνικός, Μαρία Καραντώνη.


Ελλάδα (Καραντώνη): Διακογιάννη 2, Δημητρίου 10, Καλοϊδή, Κερλίδη 10, Μακρή, Μάστακα 4, Μούρνου 5, Ποιμενίδου, Ράτσικα, Σκάρα 8
Αποκλεισμοί: 1-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x