Τα πλάνα του για την αντιμετώπιση της Λάτσιο, στον πρώτο αγώνα για τη φάση των ομίλων του Champions League στις 18/9, ετοιμάζει ήδη ο Τάκης Λεμονής. Ανάλυση του παιχνιδιού των Ρωμαίων έχει ξεκινήσει ο 47χρονος τεχνικός μέσω βίντεο και κατασκόπων. Στο forum των προπονητών του Champions League από σήμερα ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός, ο οποίος επιστρέφει το Σάββατο στην Αθήνα. Πεισμωμένος για αποδείξεις και όχι δυσαρεστημένος από τη μη χρησιμοποίησή του στο ντέρμπι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, όπως διαβεβαιώνει ο μάνατζέρ του, Πασχάλης Παπαδόπουλος. Σε απολογία κλήθηκε ο Παρασκευάς Άντζας.
Το μυαλό στη Λάτσιο
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αυτό το γνωρίζουν καλά όλοι στον Ολυμπιακό. Για το λόγο αυτό θεωρούν καθοριστικής σημασίας για την προσπάθεια της ομάδας στο Champions League το εναρκτήριο παιχνίδι της φάσης των ομίλων απέναντι στη Λάτσιο, που θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου στο άδειο-λόγω της γνωστής τιμωρίας-«Καραϊσκάκη». Ο Τάκης Λεμονής έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται τον αγώνα αυτό, μια και είναι ο αμέσως επόμενος επίσημος για την ομάδα του. Ο 47χρονος τεχνικός συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, ο οποίος παρακολούθησε τον εκτός έδρας αγώνα της Λάτσιο με τη Σαμπντόρια την περασμένη Κυριακή (0-0). Η έκθεση του «ερυθρόλευκου» κατασκόπου ανέφερε πως πέρα από το εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο Πάντεφ-Ρόκι, οι Ρωμαίοι διακρίνονται για την καλή τους αμυντική λειτουργία.
Ο Τάκης Λεμονής έχει παρακολουθήσει τους «λατσιάλι» στο φιλικό τους κόντρα στον Παναθηναϊκό στις αρχές Αυγούστου, ενώ έχει ήδη στα χέρια του κασέτες από τους δύο αγώνες τους στα προκριματικά του Champions League απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-1 εντός και 3-1 εκτός), αλλά και αυτόν στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο απέναντι στην Τορίνο (2-2). Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψει ο ίδιος στην Ιταλία στις 15 Σεπτεμβρίου, για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση μεταξύ της Λάτσιο και της Έμπολι.
Δοκιμές με Βύζαντα και Αστέρα
Οι πολλές απουσίες (τραυματιών και διεθνών) δεν επιτρέπουν στον Τάκη Λεμονή να δοκιμάσει τα πλάνα του εν όψει Λάτσιο στα προσεχή φιλικά απέναντι στον Βύζαντα (Σάββατο) και τον Ερυθρό Αστέρα (Τετάρτη). Ο 47χρονος τεχνικός έχει σχεδόν καταλήξει στα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει (δεν υπάρχουν πολλές επιλογές άλλωστε). Ο Μπούτινα θα είναι κάτω από τα δοκάρια, στα άκρα της άμυνας θα είναι οι Πάντος και Ντομί και στο κέντρο της ο Σέζαρ με έναν παίκτη πιθανότατα από την ομάδα Νέων. Στη μεσαία γραμμή θα είναι δεξιά ο Γκαλέτι, αριστερά ο Αρτσούμπι και στο κέντρο οι Στολτίδης και Νε. Στην επίθεση θα παίξουν οι Νούνιες και Κοβάσεβιτς.
Θα λείπει και ο προπονητής
Οι προπονήσεις συνεχίζονται μετ’ εμποδίων λόγω της απουσίας των διεθνών. Σε αυτές προστίθεται και αυτή του Τάκη Λεμονή, που θα παρευρεθεί στο φόρουμ που διοργανώνει η UEFA για τους προπονητές των ομάδων που συμμετέχουν στο Champions League. Ο 47χρονος τεχνικός θα επιστρέψει το πρωί του Σαββάτου. Στο μεταξύ, ανεβάζουν ρυθμούς καθημερινά οι Παπαδόπουλος, Τζόρτζεβιτς και Ραούλ Μπράβο. Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στις 19:00.
«Πείσμωσε ο Κωνσταντίνου»
Αποφασισμένος να κερδίσει και πάλι τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού και σε καμία περίπτωση δυσαρεστημένος από τη μη χρησιμοποίησή του στο ντέρμπι είναι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, όπως δήλωσε στον «Πρωταθλητή» ο μάνατζέρ του, Πασχάλης Παπαδόπουλος. «Σε καμία περίπτωση δεν είναι απογοητευμένος, όμως οφείλω να πω πως είναι στενοχωρημένος που δεν έπαιξε. Ήθελε να αγωνιστεί, γιατί το ματς αυτό ήταν ιδιαίτερο για εκείνον. Από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό τον έβριζαν. Θα ήταν απαράδεκτο να μην αισθανόταν τίποτα που δεν έπαιξε. Ο σωστός παίκτης θέλει να παίζει κάθε φορά. Ο Μιχάλης είναι πεισμωμένος για αποδείξεις. Ήθελε να αποδείξει πως θέλει και μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε αυτό το δύσκολο ματς», τόνισε και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην εμπιστευτεί ο προπονητής του τον Μιχάλη στη συνέχεια. Για να είμαι ειλικρινής, καταλαβαίνω και τον προπονητή ως ένα βαθμό που δεν τον χρησιμοποίησε, γιατί δεν ήξερε πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του παίκτη μετά από απουσία οκτώ μηνών. Διαβεβαιώνω πάντως πως ο Μιχάλης δεν είπε κάτι κακό. Δεν δημιούργησε πρόβλημα ούτε θα δημιουργήσει. Δεν το έχει κάνει ποτέ».
Σήμερα τα... σπουδαία για Άντζα
Στη σημερινή (6/9) συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας θα αποφασιστεί αν στον Παρασκευά Άντζα θα επιβληθεί ποινή μεγαλύτερη της μιας αγωνιστικής, που προβλέπει η αποβολή του στο ντέρμπι, για τη χειρονομία που φάνηκε να κάνει προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Σε περίπτωση που ο 32χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού κληθεί σε απολογία, απειλείται με τιμωρία μιας ή δύο επιπλέον αγωνιστικών.
Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης