Το ενδεχόμενο να ανακαινίσει πλήρως την ιστορική της έδρα εξετάζει σοβαρά η Μπαρτσελόνα. Οι ιθύνοντες του συλλόγου της Καταλονίας βρίσκονται σε επαφές με το βρετανικό γραφείο αρχιτεκτονικής, Νόρμαν Φόστερ το οποίο ανέλαβε την ανακατασκευή του Γουέμπλεϊ.

Το συγκεκριμένο γραφείο έχει αναλάβει και άλλα μεγάλα έργα και το κόστος της ανακατασκευής του «Καμπ Νου» θα κυμανθεί στα 250 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η εικόνα του γηπέδου θα αλλάξει αρκετά, κάτι που επισήμανε ο εκπρόσωπος της Μπαρτσελόνα, Χουάν Φρανκουέσα. Το «Καμπ Νου» κατασκευάστηκε τη τριετία 1954-1957 και άνοιξε τις πύλες του στις 24 Σεπτεμβρίου του 1957. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 98.772 θέσεις και συμπεριλαμβάνεται στα μεγαλύτερα του κόσμου, ενώ εσωτερικά αποτελείται από πέντε διαζώματα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η «αρένα» της Μπαρτσελόνα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Βαρκελώνης, αφού περιλαμβάνει το μουσείο της ομάδας, το οποίο επισκέπτονται ετησίως 1.200.000 άνθρωποι! Πλην των ποδοσφαιρικών αγώνων έχουν φιλοξενηθεί σε αυτό πολλές μεγάλες συναυλίες με καλλιτέχνες όπως ο Μάικλ Τζάκσον, οι U2 και οι Pink Floyd. Τέλος, στον ίδιο χώρο βρίσκεται το «Παλάου Μπλαουγκράνα» που αποτελεί την έδρα της ομάδας στο μπάσκετ.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Νερατζιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Ρώτα τον Αρμπελόα»: Η φαρμακερή ατάκα του Ασένθιο για τον περιορισμένο χρόνο του στη Ρεάλ!

Τινάζει την... μπάνκα στον αέρα για Ολίσε η Ρεάλ - Το αστρονομικό ποσό που προσφέρει στην Μπάγερν!

Προχωρά η αγορά της Σεβίλλης από fund με επικεφαλής τον Σέρχιο Ράμος

Όργιο φημών για σκάνδαλο στην Μπέτις: Ο Ντεόσα εκτός ομάδας επειδή φέρεται να είχε σχέση με την κόρη του Χοακίν

Έξαλλος με συνεργάτη του Φλικ ο Γιαμάλ: Ο λόγος που ξέσπασε μετά το Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα

Συνεχίστηκε η κόντρα Βινίσιους με Μαφέο: «Θα σε σκοτώσω»-«Είσαι για την… παραλία»

«Καθάρισε» με την παραμονή και βάζει σε κίνδυνο την τριάδα για τη Βιγιαρεάλ η Τζιρόνα

Η νέα φανέλα της Μπαρτσελόνα θα τιμά τη μνήμη του Κόμπι, με τα χρώματα των Λέικερς

Και όμως: Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο έχουν συναντηθεί… ακόμη περισσότερες φορές από τις 6 φετινές!

Βινίσιους: «Έχω καλύτερη σύνδεση με τον Αρμπελόα σε σχέση με τον Αλόνσο»