Η προετοιμασία της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του Σούπερ Καπ (24/9, 20.30) όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία. Στις προπονήσεις έχει ενσωματωθεί τόσο ο Σίμον Τίσερ όσο και ο Πλάμεν Κοντσαντίνοφ που έφτασε χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, λύνοντας τα χέρια του Αντέρς Κρίστιανσον που πλέον κάνει τα πλάνα του με όλους τους παίκτες στη διάθεση του (πλην Ριβέρα που αγωνίζεται με Πόρτο Ρίκο).
Ο Σιμόν Τίσερ μίλησε για τις εντυπώσεις που έχει αποκομίσει στις πρώτες μέρες προπονήσεων με τον «Γηραιό», ενώ τοποθετήθηκε και για τη νέα αγωνιστική περίοδο που βρίσκεται προ των πυλών. Ο Γερμανός πασαδόρος δεν παρέλειψε να δώσει το στίγμα του για τη νέα χρονιά. Αναλυτικά τι δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ηρακλή:
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Όλα τα βρήκα όπως τα περίμενα. Οι άνθρωποι του Ηρακλή από τη πρώτη στιγμή που έφθασα στη Θεσσαλονίκη με βοήθησαν να τακτοποιηθώ γρήγορα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα να δω και πολλά στη πόλη γιατί τις δύο ημέρες είμαι στη Θεσσαλονίκη δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είδα ότι στην ομάδα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Το προπονητικό τιμ δουλεύει πολύ καλά και με εντατικούς ρυθμούς. Γνώρισα βέβαια και τους συμπαίκτες μου.
Πολλούς από αυτούς βέβαια είχα την τύχη να τους δω και στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γενικότερα τα παιδιά με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Δεν υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης γιατί οι περισσότεροι μιλάνε είτε γερμανικά είτε αγγλικά και έτσι προσαρμόστηκα γρήγορα. Πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε μία καλή χρονιά. Ο προπονητής έφτιαξε μία ομάδα κάνοντας μίξη από έμπειρους και καταξιωμένους παίκτες αλλά και με πιο νεαρούς που θα βοηθήσουν πολύ στο μέλλον. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος συνδυασμός.
Ωστόσο θα χρειαστούμε μία πίστωση χρόνου για να δέσουμε σαν ομάδα και να συγχρονιστώ κυρίως εγώ με τους συμπαίκτες μου. Παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα που έχει υψηλούς στόχους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε αρκετά φιλόδοξοι και θέλω να πιστεύω πως με πολύ δουλειά θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Εγώ προσωπικά θέλω να υποσχεθώ πως θα δώσω το καλύτερο μου εαυτό. Έπαιξα κανονικά στα δύο τελευταία παιχνίδια που έδωσε η ομάδα της Γερμανίας. Πλέον δεν έχω καμία ενόχληση και προπονούμαι κανονικά. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό».
Και άλλα φιλικά
Τα φιλικά ωστόσο δεν σταματούν για τον Ηρακλή, αφού ο Κρίστιανσον θέλει οι παίκτες του να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το Σούπερ Καπ. Σήμερα (19.30) θα αντιμετωπίσει στην Πυλαία τον ΠΑΟΚ, ενώ την Πέμπτη (20/9, 18.30) θα φιλοξενήσει τον Άρη στη Μίκρα. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Σουηδός τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να βάλει στα συστήματα της ομάδας, τους Κονσταντίνοφ και Τίσερ.
Αλέξανδρος Κουλούρης