Αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα η Αϊντχόβεν. Οι Ολλανδοί κέρδισαν με 2-1 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Φίλιπς Στάντιον» και έδειξαν πως είναι εκ των φαβορί του ομίλου για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1988 ήταν κυρίαρχοι της αναμέτρησης μετά το 30’ και θα μπορούσαν να σημειώσουν περισσότερα τέρματα, εκτός από αυτά που πέτυχαν οι Λάζοβιτς και Πέρεζ. Το μόνο που κατάφεραν οι Ρώσοι ήταν να μειώσουν, λίγο πριν τη λήξη, με τον Βάγκνερ Λοβ.
Τίποτα το ιδιαίτερο δε γινόταν στο «Φίλιπς Στάντιον» στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν το ρυθμό τους. Στη συνέχεια, οι Ρώσοι βρήκαν τους διαδρόμους προς την εστία του Γκόμεζ και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τον Ιγκνάσεβιτς και τον Ζίρκοφ στο 24’. Ο Ρόναλντ Κούμαν είδε πως έπρεπε να αλλάξει κάτι και έβαλε τον Πέρεζ στη θέση του Αφενάι. Έτσι, δημιουργήθηκαν διάδρομοι προς την εστία του Μαντρούκιν και ο Λάζοβιτς έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 30’. Όμως, αυτό ήταν το έναυσμα για την οριστική κυριαρχία των πρωταθλητών Ευρώπης του 1988 στο παιχνίδι. Από την ώρα εκείνη και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Σέρβος έχασε άλλη μια ευκαιρία και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του άλλες τέσσερις, την ώρα που οι Ρώσοι δεν ήξεραν που βρίσκονταν και που πατούσαν μέσα στο γήπεδο. Όμως, γκολ δε σημειώθηκε στο πρώτο ημίχρονο.
Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν φουριόζοι το δεύτερο ημίχρονο και προσπάθησαν να «κλείσουν» στα καρέ τους ξανά τους Μοσχοβίτες κα να σημειώσουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν σωρηδόν τις ευκαιρίες, μετρώντας δύο σημαντικές μέχρι την επίτευξη του πρώτου τέρματος, στο 59’. Τότε, ο Πέρεζ έβγαλε μπροστινή μπαλιά στον Λάζοβιτς και αυτός, μέσα από την περιοχή, σούταρε και άνοιξε το σκορ. Νωρίτερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει σημαντική ευκαιρία με τον Τζο. Στη συνέχεια, το ματς «άνοιξε» και οι δύο ομάδες ανεβοκατέβαιναν από την άμυνα στην επίθεση, με φοβερή ταχύτητα. Οι Ρώσοι έχασαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες μέσα σε τρία λεπτά για να ισοφαρίσουν και έδειξαν πως έχουν «ξυπνήσει» από το «λήθαργο» του πρώτου ημιχρόνου. Οι πρώην Σοβιετικοί συνέχισαν να ελέγχουν την αναμέτρηση, μέχρι να ξεκινήσει τις αλλαγές ο «λυκάνθρωπος». Ειδικά, αυτή του Φαρφάν τον δικαίωσε πανηγυρικά. Ο Περουβιανός συνδυάστηκε άψογα με τον Πέρεζ στην επίθεση και, αφού, ο πρώτος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 79’, στο 80’ έκανε το 2-0, μετά από συνδυασμό των Φαρφάν και Κρόμκαμπ και δυνατό σουτ του σκόρερ μέσα από την περιοχή. Στο 89’ ο Βάγκνερ Λοβ σημείωσε το γκολ της τιμής για τους Ρώσους, όταν συνδυάστηκε με τον Ζίρκοφ και σούταρε δυνατά μέσα από τη μικρή περιοχή. Στις καθυστερήσεις, ο Τζο θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει για την ΤΣΣΚΑ.
Το φιλμ του αγώνα
Οι συνθέσεις:
ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ: Γκόμεζ, Σαλσίδο, Ντα Κόστα, Σίμονς, Μέντεζ (71' Κρόμκαμπ), Λάζοβιτς, Κοέβερμανς (75' Φαρφάν), Αλτσίδες, Κούλινα, Αντο, Αφελάι (28' Πέρεζ)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Μαντρούκιν, Σέμπερας, Ιγκνάσεβιτς, Α. Μπερεζούτσκι, Βάγκνερ Λοβ, Τζο, Κράσιτς, Ζίρκοφ, Ντούντου, Β. Μπερεζούτσκι, Ράχιμιτς (75' Εντουάρντο)
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης