Βελτιωμένη σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου όπου γνώρισε την ήττα, παρουσιάστηκε σήμερα η ΑΕΚ στο δεύτερο φιλικό απέναντι στον Πανιώνιο για το τουρνουά «Τάσος Κουταλιανός». Ο «δικέφαλός» επιβλήθηκε με 72-57 των «κυανέρυθρων», έχοντας σε καλή μέρα τους Παπανικολάου (11 πόντους) και Βασίλιεβιτς (10 πόντους). Από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ξεχώρισε ο Νιούλει που τελείωσε το ματς με 12 πόντους.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Άγγελος Κορωνιός τόνισε: «Ήμασταν βελτιωμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα, διορθώσαμε κάποια πράγματα που διαπιστώσαμε στο πρώτο ματς. Δουλεύουμε στις αδυναμίες. Αυτός, άλλωστε, είναι ο σκοπός των φιλικών. Χρειάζεται δουλειά και χρόνος. Δοκιμάζουμε νέα συστήματα και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο».
Από την μεριά του, ο τεχνικός του Πανιώνιου, Μηνάς Γκέκος ανέφερε ότι: «Βλέπουμε τις αδυναμίες μας. Είμαι χαρούμενος διότι τα παιδιά προσπαθούν. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Θέλουμε περισσότερο χρόνο για να ετοιμαστούμε εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων. Γι’ αυτό υπάρχουν τα φιλικά και τα τουρνουά».
Τα δεκάλεπτα: 20-13, 38-36, 53-46, 72-57
AEK (Άγγελος Κορωνιός): Ουέσον 6, Παπανικολάου 11(2), Ταπούτος 10, Κυρίτσης 3, Χατζής 9(3), Μπάρλος 6, Λι 2, Πίρσον 4, Βασίλιεβιτς 10, Ηλιόπουλος, Σιούτης 5(1), Σίμτσακ 6.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μηνάς Γκέκος): Ξανθόπουλος 2, ΜακΝαμάρα 7(1), Ζορόσκι 2, Γεωργαλής 7(1), Σάκοτα 4, Αγγελόπουλος 4, Καλαμπόκης 2, Νιούλεϊ 12(2), Καβαλιάουσκας 7, Κένταλ 4, Γιαννούλης 2.
Αλέξανδρος Κουλούρης