Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του τουρνουά «Τάσος Κουταλιανός». Η «Ένωση» κέρδισε με 71-57 τον Παναθηναϊκό το Σάββατο και πήρε την πρώτη θέση, δείχνοντας την ισχύ της, έστω και απέναντι σε έναν αντίπαλο, που αγωνίστηκε με μισή ομάδα.
Η ΑΕΚ πήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης από το πρώτο δεκάλεπτο. Ουέσον, Σι και Λι έκαναν ότι ήθελαν στην επίθεση και ο «Δικέφαλος» κατάφερε να προηγηθεί με 8 πόντους και «έκλεισε» την πρώτη περίοδο στο +7.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος μείωσαν στους πέντε πόντους, όμως το σερί 12-0 των «κιτρινόμαυρων» έφερε ένα +17. Η άμυνα των «πράσινων» βελτιώθηκε στη συνέχεια, ο Μπατίστ ανέλαβε πρωτοβουλίες και η διαφορά μειώθηκε στους 10 πόντους. Ένα σερί 5-0 με Παπανικολάου και Λι έφεραν το ημίχρονο να ολοκληρώνεται +15.
Στην τρίτη περίοδο δεν είχαμε διαφορά του σκηνικού. Ο Ταπούτος κρατούσε σταθερά μπροστά την «Ένωση» και η διαφορά έφτασε μέχρι και το +20 στο 28’.
Μόνο στην τελευταία περίοδο θυμήθηκε ο Παναθηναϊκός τον τίτλο του και την κλάση του, ξεκινώντας την αντεπίθεσή του. Ο Τομάσεβιτς άρχισε να σκοράρει και στη συνέχεια τα τρίποντα του Βούγιανιτς έφεραν στο -6 τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όμως, τότε πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Παπανικολάου και έφερε τη διαφορά στο +12, ο Βασίλιεβιτς έκανε το +15 στο 38’ και η «σεμνή» τελετή έλαβε τέλος.
ΑΕΚ: Λι 10, Παπανικολάου 10(2), Γλυνιαδάκης 6, Χατζής 6(2), Βασίλιεβιτς 6(2), Ουέσον 6, Τσάμης 3, Μπάρλος 2, Σίμτσακ, Ταπούτος 15(1), Σι 7(1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης, Μπετσίροβιτς 2, Μπατίστ 14, Βούγιανιτς 7 (1), Τομάσεβιτς 10, Ζίζιτς 8, Περπέρογλου 3, Ουίνστον 13(3)
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ: «Τα αποτελέσματα δε μας ενδιαφέρουν στα φιλικά. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών και στα τρία παιχνίδια. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα, ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας. Δοκιμάσαμε και πάλι διάφορα σχήματα και βλέπουμε όλα όσα θέλουμε. Χρειαζόμαστε ακόμα πολύ δουλειά για να είμαστε έτοιμοι».
ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: «Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τους έφηβους, που μας βοήθησαν στην προετοιμασία. Για τρεις μέρες είχαμε επτά παίκτες στη διάθεσή μας, εκ των οποίων ο Τομάσεβιτς και ο Αλβέρτης ήταν τραυματίες. Με 5-6 ετοιμοπόλεμους παίκτες είναι δύσκολο να αντέξεις για τρεις ημέρες και ήταν φυσιολογικό που σήμερα υπήρχε κούραση. Η ΑΕΚ έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα και μας έβαλε να παίξουμε υπό πίεση. Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και από τη Δευτέρα, που επιστρέφουν οι διεθνείς, θα δουλέψουμε πλέον όλοι μαζί. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Σε αυτό το τουρνουά, είδαμε και τα θετικά και τα αρνητικά και αυτό είναι φυσιολογικό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι νέοι παίκτες καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία μας και κάθε μέρα γίνονται όλο και καλύτεροι».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης