Βρήκε την ευκαιρία να «ξεσπάσει» ο ΑΓΟΡ. Η κρητική ομάδα επικράτησε με 81-54 της Ιεράπετρας της τρίτης Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, σε φιλικό που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στην έδρα των νεοφώτιστων στην Α1. Το παιχνίδι δεν μπορεί να χρήσει κριτικής, με μια ομάδα τρεις κατηγορίες πιο κάτω και το μοναδικό κέρδος για τον Στέργιο Κουφό ήταν πως βρήκε την ευκαιρία να δοκιμάσει όλους τους παίκτες του.
Για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκαν μόνο οι Χρήστος Πετρόπουλος και Τσακιρίδης.
Το επόμενο φιλικό των Ρεθυμνιωτών έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη με τον Πανιώνιο στην Αθήνα, αφού μεσολαβεί την Τρίτη ο αγώνας Κυπέλλου με τον Αμύντα.
Τα δεκάλεπτα: 19-13, 37-26, 57-35, 81-54
ΑΓΟ Ρεθύμνου (Στέργιος Κουφός): Προύιτ 5 (1), Κούμουλος 9 (1), Μακρής 5 (1), Βαγενάς 5 (1), Βαρδιάνος 8 (2), Γκαγκαλούδης 9 (1), Καραποστόλου 9 (1), Βαρδαβάς 4, Γκιζόγιαννης 9 (1), Ζούζα 9, Βουγιούκας 9 (1)
Ιεράπετρα (Γιώργος Μακράκης): Αλεξίου 10, Στεφανάκης 8, Ξενάκης 10 (2), Πολυτάρχου 2, Στρατάκης, Μάτος, Τέιλορ 9 (1), Λυκουρίνος, Χριστόδουλος 6, Καράλης 9 (1)
Εν τω μεταξύ, η δοκιμή του Κουίστον Χόσλεϊ δεν έπεισε τον Στέργιο Κουφό, που απέρριψε την περίπτωση του συγκεκριμένου παίκτη και θα ψάξει για άλλο τριάρι.
Το Σάββατο ξεκίνησε κανονικά προπονήσεις με την ομάδα και ο Ιαν Βουγιούκας.
Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση για την Αθήνα για τις φιλικές και επίσημες υποχρεώσεις στην πρωτεύουσα.
Πενταμελής θα είναι η αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπήσει τον ΑΓΟΡ στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 τη Δευτέρα.
Τέλος, ο Γιώργος Μαμαλάκης θα εκπροσωπεί τους νεοφώτιστους στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ από 'δω και στο εξής.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης