Την παράταση χρειάστηκε η ΑΕΚ για να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ. Η «Ένωση» επικράτησε στο έξτρα πεντάλεπτο του ΑΓΟΡ στο Ρέθυμνο με 84-78 (κ.α 70-70), στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης. Έτσι, πήρε το «εισιτήριο» για την τρίτη φάση και θα περιμένει εκεί τον αντίπαλό της. Δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος και οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού χρειάστηκαν τις βολές του Βασίλιεβιτς για να ισοφαρίσουν και να οδηγήσουν το ματς στον έξτρα χρόνο. Προηγουμένως, χρειάστηκε ένα σερί 14-0 της ΑΕΚ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ώστε να πάνε οι δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Σε εκείνο το διάστημα, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν κορυφαίους τους Ταπούτο και Κυρίτση.

Πάντως, οι παίκτες του Στέργιου Κουφού έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν την πρόκριση, αφού προηγήθηκαν με 69-65 δύο λεπτά πριν τη λήξη, όμως στο τέλος "καθάρισε" ο Βασίλιεβιτς για τους φιλοξενούμενους.


Τα δεκάλεπτα: 19-15, 34-34, 53-53, 70-70 (κ.α.), 78-84 (παράταση)


ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Στέργιος Κουφός):Πετρόπουλος, Κούμουλος 6(2), Μακρής 15(4), Ζούζα 20(1), Βαγενάς, Ο' Μπάνον, Γκαγκαλούδης 18, Καραποστόλου 15(4), Βαρδαβάς, Γκιζογιάννης, Βουγιούκας 4

ΑΕΚ (Άγγελος Κορωνιός): Ουέσον 13, Σι 4, Τσάμης 6(1), Ταπούτος 26(1), Κυρίτσης 10, Χατζής, Μπάρλος 3, Λι, Πίρσον, Βασίλιεβιτς 22(1), Σίμτσακ, Σιούτης


Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Στέργιος Κουφός: "Καταρχήν, ευχαριστούμε τον κόσμο μας που μας στήριξε, ερχόμενος στο γήπεδο. Σήμερα χάσαμε ένα παιχνίδι από δικά μας λάθη. Είναι πραγματικό οδυνηρό για εμάς να μας χτυπούν την πλάτη μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι και να μας λένε "δεν πειράζει, παίξατε καλά". Στο τέταρτο δεκάλεπτο μείναμε από δυνάμεις και με προβληματίζει η φυσική κατάσταση των παικτών μου. Αυτός ήταν και ο λόγος των πολλών αλλαγών που έκανα. Έβαλα τον Ο'Μπάνον, γιατί έχει 90% από τις βολές, σε περίπτωση που του έκαναν φάουλ στο τέλος. Σίγουρα, κερδίσαμε πολλά από αυτό το παιχνίδι, γιατί αντιμετωπίσαμε μια δυνατή ομάδα, που έχει ως στόχο φέτος να μπει στις πέντε πρώτες θέσεις. Περιμένουμε πλέον τον Τόπιτς να έρθει και, μαζί με τον Ο' Μπάνον, να μπουν στις προπονήσεις".

Αγγελος Κορωνιός: "Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν μπορούσαμε να εφαρμόσουμε αυτά που ήθελα. Ειδικά στο πρώτο μέρος, οι παίκτες μου έμοιαζαν σαν να είναι "εκτός τόπου και χρόνου". Στο δεύτερο ημίχρονο σοβαρευτήκαμε και δείξαμε ότι έχουμε την ικανότητα να μπούμε ξανά στο παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη, έχει πολλά νέα παιδιά και θέλει σίγουρα χρόνο ακόμη, αφού υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Σίγουρα, ο Βασίλιεβιτς ήταν εντυπωσιακός στο τέλος. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο που, παρότι νεοφώτιστο στην Α1, έδειξε ότι διαθέτει καλή ομάδα και σίγουρα μια "καυτή" έδρα. Του εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια".

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Άρης βάζει τέλος στις φήμες: «Ο Σπανούλης δεν θα είναι προπονητής μας στο άμεσο μέλλον»

Ζήσης: «Στόχος του Άρη η Euroleague ή το NBA Europe τα επόμενα χρόνια»

Μαρκόπουλος: «Πολύ καλά δομημένος ο Ολυμπιακός, στην άμυνα χωλαίνει ο Παναθηναϊκός - Αλλάζει επίπεδο η Θεσσαλονίκη»

Φουρνιέ: «Το 2024 πήγα στο βουνό, σκέφτηκα σοβαρά να αποσυρθώ - Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Ολυμπιακός φτιάχτηκε για μένα»

Επιστροφή του Γιατρά στον Προμηθέα ως τεχνικός διευθυντής - Προπονητής ο Μπατής

Η ανάρτηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την ομάδα βόλεϊ γυναικών: «Συγχαρητήρια για την σπουδαία προσπάθεια, όλοι δίπλα σας»

Συγκινητική ανάρτηση από τη σύζυγο του Λεσόρ: «14 μήνες υπομονής, σκληρής δουλειάς, αμφιβολιών και πάνω απ’ όλα θάρρους»

Γκραντ: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επιστροφή του Λεσόρ και για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν»

Στην οροφή του T-Center το νέο λάβαρο του Παναθηναϊκού με Αλβέρτη αντί Μποντιρόγκα

Κλήθηκε σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ ο Παναθηναϊκός για τα συμβάντα στο ντέρμπι μπάσκετ γυναικών