Στις καθυστερήσεις κρίθηκε το ματς στο «Σέλτικ Παρκ». Η Σέλτικ επικράτησε με 2-1 της Μίλαν και εξακολουθεί να ελπίζει για την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν, κατά τον καλύτερο τρόπο, τις ευκαιρίες τους και πήραν τη νίκη με τον Μακ Ντόναλντ. Το σκορ είχε ανοίξει ο Μακ Μάνους. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, παρά το γεγονός πως είχαν και αυτοί τις ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη. Το γκολ των «ροσονέρι» σημείωσε με πέναλτι ο Κακά.

Το ματς δε ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές και οι δύο ομάδες άργησαν να μπουν στο πνεύμα της αναμέτρησης. Βέβαια, στο 3’ ο Κάλντγουελ έχασε μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όμως φαινόταν πως οι δύο ομάδες πρόσεχαν περισσότερα τα νώτα τους και κοιτούσαν λιγότερο το πως θα βγουν στην επίθεση. Στο 8’ ο Ντονάτι έχασε και άλλη μια ευκαιρία για τους «καθολικούς», αφού φαινόταν πως οι τελευταίοι είχαν πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης και οι «ροσονέρι» ακόμα ψάχνονταν. Μετά το 15’ οι Κακά και Πίρλο ανέλαβαν κάποιες πρωτοβουλίες και ο Βραζιλιάνος έχασε μια καλή ευκαιρία στο 19’. Ο Μιλανέζοι άρχισαν να πιέζουν λίγο περισσότερο και είχαν μια πολύ καλή φάση με τον Ζέεντορφ στο 27’. Στη συνέχεια, ο ρυθμός της αναμέτρησης ξαναέπεσε για ένα τέταρτο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν με φάουλ. Στο 40’ και στο 45’ οι Μπράουν και Γιανκουλόφσκι έχασαν κάποιες ευκαιρίες, τις τελευταίες πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε πως οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να «καθαρίσουν» την αναμέτρηση. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν πιο δυνατά και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Ιντσάγκι και Πίρλο. Η απάντηση των πρωταθλητών Σκωτίας ήταν η ευκαιρία του Γιάροσικ στο 50’. Η αναγκαστική αλλαγή του Ζέεντορφ άλλαξε τα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι. Όμως από εκεί και έπειτα, το ματς πήρε «φωτιά». Στο 62΄ο Χάρτλεϊ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, έγινε μια γυριστή κεφαλιά και σε κενή εστία ο Μακ Μάνους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή κόντραρε στον Γκουρκούφ. Στο 67’ ήρθε η απάντηση των «ροσονέρι». Ο Αμπροζίνι ανατράπηκε από τον Νέιλορ, δόθηκε πέναλτι και ο Κακά, που το εκτέλεσε εύστοχα, ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια, άρχισαν να πέφτουν «βροχή» οι κάρτες, ενώ ο Μακ Γκίντι έχασε σημαντική ευκαιρία στο 70’. Ο Γκόρντον Στράχαν άρχισε τις αλλαγές, μήπως και «γυρίσει» το ματς. Και τελικά τα κατάφερε στις καθυστερήσεις με τον Μακ Ντόναλντ, που πήρε το ριμπάουντ από το συνδυασμό των "χρυσών" αλλαγών, Νακαμούρα και Κίλεν και σουτ του τελευταίου που αποκρούστηκε προσωρινά από τον Ντίντα. Προηγουμένως, ο Πίρλο έχασε σημαντική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Εκτός από την ήττα, ο Αντσελότι θα πρέπει να προβληματίζεται και για τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα, που δέχτηκε επίθεση απο οπαδό των γηπεδούχων στις καθυστερήσεις.


Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σέλτικ: Mπόρουτς, Νέιλορ, Κάλντγουελ, Μπράουν, Χάρτλεϊ, Ντονάτι, Γιάροσικ (84' Κίλεν), Νταμπέ (79' Κένεντι), ΜακΝτόναλντ, ΜακΜάνους, ΜακΓκίντι (84΄Νακαμούρα)

Μίλαν: Ντίντα (94' Κάλατς), Γκατούζο, Ιντσάγκι (77' Τζιλαρντίνο), Ζέεντορφ (55' Γκουρκούφ), Νέστα, Γιανκουλόφσκι, Πίρλο, Κακά, Αμπροζίνι, Μπονέρα, Όντο


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube