Στην κορυφή της βαθμολογίας επέστρεψε η Άρσεναλ επικρατώντας με 3-2 της μαχητικής Σάντερλαντ στο «Emirates» για την ένατη αγωνιστική, με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να λυτρώνει τους γηπεδούχους στο 80ο λεπτό σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα.
Η Άρσεναλ ξεκίνησε δυναμικά και μόλις στο 7’ ο Ολλανδός φορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Στο 14’ ο Φιλίπ Σεντέρος μετά από φάση διαρκείας σε κόρνερ με σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «κανονιέρηδων» που έδειχναν να καθαρίζουν νωρίς την υπόθεση νίκη. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν διαφορετική άποψη και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι στο 25’ με τον Ρος Ουάλας, που σκόραρε στην επαναφορά μετά από απόκρουση του Αλμούνια σε πλασέ του Κένουεϊν Τζόουνς. Στο 48’ η ψυχρολουσία ήρθε για τους γηπεδούχους με τον Τζόουνς με κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 2-2. Τη λύση για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει ευκαιρίες μετά το πρώτο 20λεπτο του αγώνα, έδωσε στο 80’ και πάλι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, που έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από όμορφη ενέργεια του Θίο Γουόλκοτ και με σουτ έδωσε το προβάδισμα και τη νίκη στην ομάδα του. Η Σάντερλαντ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του ΜακΣέιν στις καθυστερήσεις.
Τι έγινε το Σάββατο
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να… χαράμισε το πρώτο ημίχρονο, στην αναμέτρηση με την Γουίγκαν, αλλά θυμήθηκε τον καλό της εαυτό στην επανάληψη και «διέλυσε» την αντίπαλό της. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 4-0, με όλα τα γκολ να μπαίνουν στο δεύτερο 45λεπτο.
Οι παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, λοιπόν, μπήκαν με άγριες διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν δοκάρι στο 53’ με τον Ράιαν Γκιγκς. Αυτός που έβαλε… φωτιά στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν ο Κάρλος Τέβες, ανοίγοντας το σκορ ένα λεπτό αργότερα. Ακολούθησαν δυο γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στο 59’ και το 76’. Το τελικό Γιουνάιτεντ – Γουίγκαν 4-0, διαμόρφωσε ο Γουέιν Ρούνει, στο 82’. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Αστον Βίλα επικράτησε 1-0 της Γουέστ Χαμ, μέσα στην έδρα της. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Γκάρντνερ, στο 24’.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής
Σάββατο 06/09
Μάντσεστερ Γ. – Γουίγκαν 4-0
(54’ Τέβες, 59’, 76’ Ρονάλντο, 82’ Ρούνεϊ)
Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ 1-0
(24’ Γκάρντνερ)
Kυριακή 07/09
Άρσεναλ – Σάντερλαντ 3-2
(7’, 80’ Φαν Πέρσι, 14’ Σεντέρος-25’ Ουάλας, 48’ Τζόουνς)
Ρέντινγκ – Ντέρμπι 1-0
(62' Ντόιλ)
Λίβερπουλ – Τότεναμ (17:00)
Μάντσεστερ Σ. – Μίντλεσμπρο (17:00)
Μπλάκμπερν – Μπέρμιγχαμ (17:00)
Μπόλτον – Τσέλσι (17:00)
Νιουκάστλ – Έβερτον (17:00)
Φούλαμ – Πόρτσμουθ (18:10)
Η βαθμολογία της Premier League.