Η μεγάλη νίκη της ΑΕΛ επί της Ολύμπιας στο κλειστό της Νεάπολης στο σαββατιάτικο ντέρμπι της πόλης για την Α1 μπάσκετ έφερε πολλά χαμόγελα στους «βυσσινί». Ο Νίκος Παπανικολόπουλος, εκ των κορυφαίων των νικητών, μίλησε την Κυριακή στην εκπομπή της ΕΤ 1 «Μπασκετούπολη» και αναφέρθηκε στην επιτυχία του Σαββάτου, στην απόδοση του Μπιλ Κις και στους στόχους της ομάδας του τη φετινή περίοδο.
«Έχω ζήσει τα τοπικά ντέρμπι τα τελευταία τρία χρόνια και όλα ήταν «κλειστά» στο σκορ μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καταπληκτικά, αλλά ακόμη είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και δεν μπορούμε να έχουμε τον ίδιο ρυθμό για 40'. Στη συνέχεια, η Ολύμπια ανέβασε την απόδοσή της και, σε συνδυασμό με κάποια δικά μας λάθη, μείωσε τη διαφορά του σκορ. Πάντως, έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι».
Όσον αφορά, την απόδοση του Μπιλ Κις τόνισε: «Είναι ηγετική προσωπικότητα. Έχει εμπειρία και βοηθάει πολύ και στα αποδυτήρια, ώστε να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα».
Για τους φετινούς στόχους των Θεσσαλών, τόνισε πως: «Στην ομάδα έχουν έρθει κάποιοι έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες, οι οποίοι, όμως, χρειάζονται κάποιο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστούν. Αυτό που εμείς, ως ομάδα θα πρέπει να κάνουμε, είναι να παίζουμε «σκληρή» άμυνα και αυτό, γιατί επιθετικά έχουμε παίκτες με ποιότητα, που μπορούν να σκοράρουν».
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης