Σε ένα όμορφο παιχνίδι στο Άνφιλντ, Λίβερπουλ και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες 1-1. Οι γηπεδούχοι αν και προηγήθηκαν από πολύ νωρίς με γκολ Τζέραρντ(7’), δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης και παράλληλα να σπάσουν το αήττητο σερί των «κανονιέρηδων» και να μείνουν ως η μόνη αήττητη ομάδα στην Premier League. Οι ποδοσφαιριστές του Βενγκέρ πάλεψαν το ματς μέχρι τέλους και στο 80’ με τον Φάμπρεγκας, ισοφάρισαν σε 1-1, σκορ που ήταν και το τελικό. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Άρσεναλ συγκατοικεί στην κορυφή με την Μάντσεστερ, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Η ομάδα του Μπενίτεθ βρίσκεται πλέον στην 5η θέση με 20 βαθμούς, έχοντας όμως και αυτή παιχνίδι λιγότερο.
Στα υπόλοιπα ματς της Κυριακής: Η Έβερτον σημείωσε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Ντέρμπι, η Μπλάκμπερν επικράτησε και αυτή εκτός έδρας της Τότεναμ(2-1), και σκαρφάλωσε την τέταρτη θέση μαζί με την Τσέλσι. Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς της Μπόλτον με την Άστον Βίλα, με την ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου, να παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας
Στα παιχνίδια του Σαββάτου: Η Τσέλσι, πραγματοποιώντας το καλύτερο της φετινό παιχνίδι, έκανε… φύλλο και φτερό την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «μπλε» επικράτησαν 6-0, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», σε ένα παιχνίδι που μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο και φυσικά σε ένα ρεσιτάλ ευστοχίας. Δυο γκολ σημείωσε ο Ντρογκμπά και από ένα οι Εσιέν, Τζο Κόουλ, Καλού και Σεβτσένκο.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε άνετα την Μίντλεσμπρο με 4-1 και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, πάνω από την Αρσεναλ, η οποία αγωνίζεται την Κυριακή με την Λίβερπουλ, στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Νάνι, Ρούνει και Τέβεζ (2) οι σκόρερ για τους «κόκκινους διαβόλους», ενώ το μοναδικό γκολ της «Μπόρο» σημείωσε ο Αλιαρντέρ.
Σημαντική νίκη πήρε η Ρέντιγκ, με 2-1 επί της Νιούκαστλ. Η Μπέρμιγχαμ επικράτησε 3-2 της Γουίγκαν, ενώ ισόπαλη 1-1 έληξε η αναμέτρηση της Σάντερλαντ με την Φούλαμ. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, Πόρτσμουθ και Γουέστ Χαμ ήρθαν ισόπαλες 0-0. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στις καθυστερήσεις, ωστόσο ο Ρόμπερτ Γκριν "ψάρεψε" τον Μουαρουαρί Μπενζανί και αναδείχθηκε σε ηρωική μορφή για τα "σφυριά".
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής
Σάββατο 27/10
Μπέρμιγχαμ-Γουίγκαν 3-2
(26΄πεν., 81΄ Καπό, 67΄ Ρίτζγουελ - 23΄, 59΄ Μπεντ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σ. 6-0
(16΄ Εσιέν, 31΄, 56΄ Ντρογκμπά, 60΄ Τζ.Κόουλ, 75΄ Καλού, 90΄ Σεβτσένκο)
Μάντσεστερ Γ.-Μίντλεσμπρο 4-1
(3΄ Νάνι, 33΄ Ρούνι, 55΄, 85΄ Τέβεζ - 6΄ Αλιαρντιέρ)
Ρέντινγκ-Νιούκαστλ 2-1
(53΄ Κίτσον, 84΄ Λονγκ - 76΄ αυτ. Ντάμπερι)
Σάντερλαντ-Φούλαμ 1-1
(86΄ Τζόουνς - 32΄ Ντέβις)
Πόρτσμουθ-Γουέστ Χαμ 0-0
Κυριακή 28/10
Μπόλτον-Άστον Βίλα 1-1
(22` Ανελκά - 56` Μουρ)
Ντέρμπι-Έβερτον 0-2
(26` Αρτέτα, 63` Γιακούμπου)
Τότεναμ-Μπλάκμπερν 1-2
(49` πεν.Κιν - 60` ΜακΚάρθι, 90` Σαμπα)
Λίβερπουλ-Άρσεναλ 1-1
(7' Τζέραρντ / 80' Φάμπρεγκας)
Η βαθμολογία της Premier League
Η επόμενη αγωνιστική (12η – 3/11)
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γ.
Άστον Βίλα – Ντέρμπι
Μπλάκμπερν – Λίβερπουλ
Έβερτον – Μπέρμιγχαμ
Φούλαμ – Ρέντινγκ
Μίντλεσμπρο – Τότεναμ
Νιουκάστλ – Πόρτσμουθ
Γουΐγκαν – Τσέλσι
Γουέστ Χαμ – Μπόλτον (4/11)
Μάντσεστερ Σ. – Σάντερλαντ (5/11)
Λευτέρης Καραγιάννης - Διονύσης Δεσύλλας