«Ένας τίτλος δεν μπορεί να σε αφήνει ποτέ αδιάφορο», ήταν το κοινό μήνυμα του προπονητή του Ολυμπιακού, Τάκη Λεμονή, και του ομολόγου του της Λάρισας, Γιώργου Δώνη, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων για τον τελικό του Σούπερ Καπ, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι δύο προπονητές προανήγγειλαν αλλαγές και συμφώνησαν πως είναι ακατάλληλη η χρονική στιγμή που διεξάγεται ο αγώνας. «Θα τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο για να νικήσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα», τόνισε ο Ιεροκλής Στολτίδης. «Οι τίτλοι είναι αυτοί που μένουν στην ιστορία και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Σούπερ Καπ», δήλωσε ο Στέφανος Κοτσόλης. Εκτός για 3-4 εβδομάδες με θλάση στον δικέφαλο ο Άντζας. Δείτε τι έγινε στην προπόνηση των πρωταθλητών.
Σε ακατάλληλη στιγμή
Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Λάρισα φαίνεται πως αντιμετωπίζουν ως αναγκαίο κακό την αναμέτρηση της Τετάρτης για το Σούπερ Καπ στο "Καραϊσκάκη". Έτσι, τόσο ο Τάκης Λεμονής, όσο και ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε εν όψει του αγώνα, αφού συμφώνησαν πως είναι ακατάλληλη η χρονική στιγμή που διεξάγεται, προανήγγειλαν πολλές αλλαγές εν όψει της δύσκολης συνέχειας και για τις δύο ομάδες εντός και εκτός των συνόρων.
Τάκης Λεμονής (προπονητής Ολυμπιακού): «Κάθε τίτλος αποτελεί κίνητρο. Αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες λόγω των πολλών αγώνων, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο για να παλέψουμε πολύ σκληρά για να κερδίσουμε τη Λάρισα, γιατί πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ πως το παιχνίδι αυτό έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όχι τώρα. Θα έχουμε πάρα πολλές αλλαγές, γιατί διανύουμε ένα πολύ κρίσιμο 20ήμερο για μας σε Ελλάδα και Ευρώπη».
Γιώργος Δώνης (προπονητής Λάρισας): «Είναι τιμή για τη Λάρισα που συμμετέχει σε έναν τέτοιο αγώνα. Μία ομάδα σαν εμάς, δεν έχει πολλές ευκαιρίες να διεκδικήσει έναν τίτλο. Πιστεύω πως το παιχνίδι έπρεπε να γίνει πριν ξεκινήσει η σεζόν και όχι τώρα, γιατί για μας είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος. Έχουμε κάνει ένα κακό ξεκίνημα, έχουμε δώσει πολλά ματς για την Ευρώπη και την Κυριακή μάς περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα (απέναντι στη Skoda Ξάνθη, στο Αλκαζάρ). Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούμε ν΄ ανταποκριθούμε το ίδιο καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να περιμένετε κι από εμάς πολλές αλλαγές. Θα παίξουν οι παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής ως τώρα. Ηδη στείλαμε πίσω στη Λάρισα οκτώ βασικούς παίκτες που έχουν σηκώσει το περισσότερο βάρος μέχρι τώρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υποτιμάμε το θεσμό ή πως δεν μας ενδιαφέρει ο τίτλος, αλλά βλέπουμε πως οι παίκτες κάπου είναι κουρασμένοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσα παιχνίδια».
Ιεροκλής Στολτίδης (μέσος Ολυμπιακού): «Μπορεί το Σούπερ Καπ να μην έχει τη λάμψη του πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου, αλλά δεν παύει να είναι κι αυτός ένας τίτλος. Οφείλουμε να προσφέρουμε υψηλό θέαμα και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Θα τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο για να νικήσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».
Στέφανος Κοτσόλης (τερματοφύλακας Λάρισας): «Οι τίτλοι είναι αυτοί που μένουν στην ιστορία και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Σούπερ Καπ, αν και για μας είναι μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος, καθώς είμαστε πολύ κουρασμένοι και δεν έχουμε ξεκινήσει όπως θα θέλαμε το πρωτάθλημα».
Ανταπόκριση: Αντώνης Κατσίκης