Η ΟΧΕ επιμένει να εμπιστεύεται Σκανδιναβούς τεχνικούς στις Εθνικές ομάδες. Στο ΔΣ του Σαββάτου, πάρθηκε η απόφαση τη θέση του τεχνικού της Εθνικής γυναικών να καταλάβει ο Σουηδός Στινγκ Γιόχανσον, που στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον ΑΣΕ Δούκα.
Ο έμπειρος τεχνικός έχει ήδη έρθει σε αρχική συμφωνία με τη διοίκηση της ΟΧΕ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Ο Σουηδός θα αντικαταστήσει τον Νορβηγό Σβέιν Ολσεν, ο οποίος είχε την ευθύνη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και απομακρύνθηκε μετά τη λήξη της γιορτής του αθλητισμού, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε τη δέκατη και τελευταία θέση του τουρνουά. Σύμφωνα με την απόφαση της ομοσπονδίας, ο Γιόχανσον θα αναλάβει και την αναπτυξιακή δομή του γυναικείου χάντμπολ, σε συνεργασία με τους προπονητές των υπόλοιπων ηλικιακών κατηγοριών.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης