Η «πράσινη» ΠΑΕ απέστειλε, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί πως θα προχωρήσει μόνη της στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τα έξοδα δημιουργίας του νέου γηπέδου, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες. Θετική η πλευρά του Ερασιτέχνη, αρκεί να μην θιχτούν τα συμφέροντα του. «Στόχος μας πάντα η νίκη», δήλωσε ο Ζοσέ Πεσέιρο κατά την αναχώρηση της αποστολής για τη Δανία, εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Κοπεγχάγη, για το UEFA. Μετρημένες οι αλλαγές που θα κάνει στην ενδεκάδα ο Πορτογάλος τεχνικός.

Αλλαγή πλεύσης για το γηπεδικό

Η «πράσινη» ΠΑΕ απέστειλε την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί πως θα προχωρήσει μόνη της στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου τα έξοδα δημιουργίας του νέου γηπέδου, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες. Πάντως από την πλευρά του Ερασιτέχνη δεν αντιμετωπίζεται αρνητικά αυτό το ενδεχόμενο αρκεί να μην θιχτούν τα συμφέροντά του. Τώρα αν θα χρειαστεί να αλλάξουν η απλά να διαφοροποιηθούν κάπως τα αρχικά πλάνα, αυτό θα φανεί στην πορεία.

«Οταν θα είμαστε έτοιμοι θα δημοσιοποιήσουμε τις λεπτομέρειες και θα παρουσιαστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι καλή εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη συντόμευση του έργου», επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος έχει ενημερώσει σχετικά και τον πρωθυπουργό, θεωρεί θετική τη συγκεκριμένη εξέλιξη, αφού θα κερδηθεί χρόνος.

Πέταξε για τη Δανία

Με 19 παίκτες αναχώρησε στις 10:00 για τη Δανία ο Παναθηναϊκός. Ο Ζοσέ Πεσέιρο λίγο πριν την απογείωση τόνισε: «Στόχος μας είναι να κερδίσουμε, όπως σε κάθε παιχνίδι. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση», ενώ ο Τάκης Φύσσας από την πλευρά του είπε: «Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, όπως έχει γίνει το Κύπελλο UEFA, ακόμη και με ισοπαλία σε ένα εκτός έδρας ματς κάνεις ένα βήμα για την πρόκριση. Αυτό δεν σημαίνει πως πάμε με στόχο την ισοπαλία. Στόχος μας είναι πάντα η νίκη, αλλά και το ‘Χ’ θα είναι θετικό αποτέλεσμα».

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε για την αποστολή τους Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Φύσσα, Γκούμα, Ενακαρίρε, Μάτος, Τζιόλη, Καραγκούνη, Ίβανσιτς, Παπαδόπουλο, Εντόι (πιθανή ενδεκάδα), Μάλαρτζ, Σιμάο, Σαλπιγγίδη, Νίλσον, Μόρις, Σέριτς, Δημούτσο και Μάντζιο. Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν απόψε στις 20:30 στο «Πάρκεν», ενώ μισή ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Ζοσέ Πεσέιρο.

Φρεσκάρει την ενδεκάδα ο Πεσέιρο

Το απαραίτητο «λίφτινγκ»(σ.σ. σε μικρό βαθμό) θα υποστεί η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Κοπεγχάγη. Το παιχνίδι στη Δανία δεν κρίνει την τύχη των «πράσινων» στο Κύπελλο UEFA, αλλά σίγουρα η ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο θα κυνηγήσει τη νίκη και η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν επιτρέπει την ξεκούραση πολλών παικτών. Πιθανό θετικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του «Πάρκεν», θα φέρει το «τριφύλλι» αγκαλιά με την πρόκριση στους «32» του θεσμού.

Αλλάζει την άμυνα

Οι αλλαγές που σκέφτεται να κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός, αφορούν κυρίως την άμυνα, με τους Βύντρα, Ενακαρίρε και Φύσσα να κερδίζουν φανέλα βασικού και μαζί με τον Γκούμα να αποτελούν την αμυντική διάταξη. Την εστία του Παναθηναϊκού, θα υπερασπιστεί ο Γκαλίνοβιτς ενώ η μεσαία γραμμή θα αποτελείται από αυτούς που έπαιξαν στη Λιβαδειά, δηλαδή, αμυντικά χαφ οι Τζιόλης, Μάτος και στα άκρα, δεξιά ο Καραγκούνης και αριστερά ο Ιβανσιτς. Η τέταρτη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στην επίθεση, με τον Νταμέ Εντόι να πλαισιώνει τον Παπαδόπουλο. Σε αυτήν τη περίπτωση θα μείνουν στον πάγκο οι Μόρις, Σέριτς, Νίλσον και Σαλπιγγίδης, αν και ακόμη τίποτα δεν είναι βέβαιο.

«Προσοχή στα στημένα»

Βίντεο από αγώνες της Κοπεγχάγης προβλήθηκε χθες στους παίκτες του Παναθηναϊκού, ώστε να σχηματίσουν οι ίδιοι την εικόνα του αντιπάλου. Τον ρόλο της ανάλυσης ανέλαβε ο συνεργάτης του Ζοσέ Πεσέιρο, Πέδρο Καϊσίνια, ο οποίος
κατασκόπευσε την Κοπεγχάγη και έχει ξεκάθαρη άποψη για τη δυναμικότητά της:

«Είναι πολύ ψηλή ομάδα και αυτό την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Είναι φωτιά στα στημένα και θέλουν μεγάλη προσοχή, διότι έχουν πολλούς υψηλόσωμους παίκτες. Πολλά από τα τέρματά της προέρχονται από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Επίσης, οι ακραίοι μπακ της -και ειδικά ο Γένσεν- εκτελούν πολύ δυνατά τα πλάγια άουτ στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου. Γενικά είναι ένα σύνολο με παίκτες που έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση και σωματική δύναμη. Στην επίθεση αγωνίζεται ο Αλμπαακ. Είναι πολύ γρήγορος και έξυπνος παίκτης. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Ο Γκρόνκιερ είναι παίκτης-κλειδί για την Κοπεγχάγη. Παίζει κυρίως αριστερά, αλλά μερικές φορές και δεξιά. Εχει καλή τεχνική, είναι γρήγορος και πατάει συχνά στην περιοχή ως κρυφός επιθετικός. Στο κέντρο υπάρχει ο πολύ δυνατός Χάτσινσον. Ο αρχηγός τους, ο Γκράαβγκαρντ, είναι τιμωρημένος και πιθανότατα θα παίξει ο Σουηδός αμυντικός ο Αντονσον. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχει και ο επίσης πολύ δυνατός, ο Νορβηγός Χάγκελαντ. Φοράει το Νο 5. Στο κέντρο της άμυνας είναι όλοι τους δυνατοί και καλοί στο ψηλό παιχνίδι, αλλά ευάλωτοι χαμηλά. Δεν είναι γρήγοροι. Εκεί με παίκτες που θα πιέζουν σωστά και θα συγκλίνουν και οι ακραίοι μπορούμε να τους κάνουμε τη ζημιά. Στα άκρα έχουν καλούς παίκτες και γρήγορους. Βγάζουν καλές σέντρες, όμως, έχουν αδυναμίες αμυντικά».


Η ώρα του Νίνη

Η επέμβαση και το πρόβλημα στους κοιλιακούς ανήκει πλέον στο παρελθόν για τον Σωτήρη Νίνη. Ο 17χρονος μέσος 33 μέρες μετά την εγχείρηση αισθάνεται απόλυτα έτοιμος και θα παίξει με την ομάδα των Νέων του Παναθηναϊκού στο εξ αναβολής ματς με τον Ατρόμητο. Ο λόγος είναι προφανής και αφορά την προσαρμογή του ταλαντούχου μέσου στην αγωνιστική δραστηριότητα που θα σημάνει και την ενσωμάτωση του στα πλάνα του Πεσέιρο. Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε χθες επαφή με τον προπονητή Νέων, Κώστα Ταράση, για τη θέση που θέλει να χρησιμοποιήσει τον Νίνη, αλλά και τον Σιόντη που μετέχει αυτό το διάστημα στους Νέους.

Σολμπάκεν: «Σεβασμός στον Παναθηναϊκό»

Η ομάδα του Παναθηναικού δεν είναι άγνωστη στη Δανία, αυτό αποδείχθηκε άλλωστε από τα λεγόμενα του προπονητή της Κοπεγχάγης, Στάλε Σολμπάκεν:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μία εξαιρετικά συμπαγής ομάδα. Με σταθερότητα και εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μολονότι δεν παίζει ιδιαίτερα θεαματικό ποδόσφαιρο, ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα κι αυτό την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη. Μετά την εμπειρία μας στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα μου ξέρει να διαχειρίζεται τέτοια παιχνίδια. Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία μας αποτελέσματα δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλύτεροι από άλλες χρονιές».

Άντονσον: «Εμείς το φαβορί»

Έναν πρώην παίκτη του από το πρόσφατο παρελθόν, αφού μέχρι το καλοκαίρι έπαιζε στους «πράσινους» θα αντιμετωπίσει αύριο ο Παναθηναικός. Ο Μίκαελ Άντονσον μετά από μια μέτρια χρονιά στην Παιανία συνεχίζει τη καριέρα του στην Κοπεγχάγη, και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αυτές τις μέρες βρίσκεται στο προσκήνιο:

«Η Κοπεγχάγη είναι το φαβορί. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα παίξει αμυντικά και νομίζω πως ο ένας βαθμός είναι αρκετός γι’ αυτούς. Οποίος σκοράρει πρώτος θα νικήσει. Όσο για τους οπαδούς, οι Έλληνες είναι πολύ φανατικοί. Συχνά δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε σπίτια μας, εξαιτίας των οπαδών που διαμαρτύρονταν. Είμαι επίσης χαρούμενος που θα συναντήσω τον Νίλσον. Είμαστε καλοί φίλοι και έχουμε καιρό να τα πούμε».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube