Το κακό αγωνιστικό πρόσωπο της Μπαρτσελόνα μακριά από το «Καμπ Νου» έκανε και πάλι την εμφάνιση του και οι Καταλανοί γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τη Χετάφε στη Μαδρίτη στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 12ης αγωνιστικής στην Primera Division. Η ήττα κράτησε τους «μπλαουγκράνα» στους 24 βαθμούς με απολογισμό εκτός έδρας μία μόνο νίκη (κι αυτή επί της ουραγού Λεβάντε), τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και είχαν μία καλή ευκαιρία σε σουτ του Ούτσε που απέκρουσε ο Βαλντές. Στο 24’ ο Ινιέστα έβγαλε τον Ανρί μόνο απέναντι στον Αμποναντσιέρι, ωστόσο ο Αργεντινός τερματοφύλακας απέκρουσε το πλασέ του Γάλλου φορ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μιλίτο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ και αμέσως μετά οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ. Ο Λιχτ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Κάτα Ντίας έπιασε την κεφαλιά και ο Μανού Ντελ Μοράλ με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Χετάφε βρέθηκε κοντά στο 2-0, αλλά το πλασέ του Σόουσα απέκρουσε ο Βαλντές σώζοντας την εστία του. Στην επανάληψη η κακή εικόνα της «Μπάρτσα» δεν άλλαξε και οι παίκτες του Φρανκ Ράικαρντ αδυνατούσαν να απειλήσουν τους γηπεδούχους. Ο Ολλανδός τεχνικός αντικατέστησε τους μετριότατους Ροναλντίνιο και Μέσι με τους Τζιοβάνι και Μπόγιαν αντίστοιχα, ωστόσο ούτε με την είσοδο των «μικρών» άλλαξε κάτι. Στο 85’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Τζαμπρότα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό τάκλιν στον Αλμπίν. Στο 90’ το «Βατερλό» της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε, καθώς μετά από πάσα του Ούτσε ο Αλμπίν διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Η Βαλένθια επικράτησε με 3-0 της Μούρθια στο «Μεστάγια» και έδειξε σημάδια ανάκαμψης μετά τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, με αποκορύφωμα την εντός έδρας ήττα από τη Ρόζενμποργκ για το Champions League. Το σκορ άνοιξε στο 11’ ο Ιβάν Ελγκέρα για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον πάγκο των «νυχτερίδων» Στο 24’ ο Βίγια μετά από ασίστ του Αλμπέλδα σημείωσε το 2-0, ενώ στο 50’ ο ίδιος παίκτης έπειτα από πάσα του Αλμπέλδα και γύρισμα του Σίλβα πέτυχε με προβολή το τελικό 3-0 φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Με τη νίκη αυτή οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 24 βαθμούς, όσους έχει και η Μπαρτσελόνα.
Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Σάββατο 10/11/2007
Χετάφε – Μπαρτσελόνα 2-0
(27’ Μανού, 90’ Αλμπίν)
Βαλένθια – Μούρθια 3-0
(11' Ελγκέρα, 24', 50' Βίγια)
Κυριακή 11/11/2007
Αλμερία – Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπέτις – Σαραγόσα
Εσπανιόλ – Μπιλμπάο
Βαγιαδολίδ – Λεβάντε
Ουέλβα – Οσασούνα
Λα Κορούνια – Σανταντέρ
Ρεάλ Μαδρίτης – Μαγιόρκα
Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη
Δείτε τη βαθμολογία της Ισπανίας
Επόμενη αγωνιστική (13η)
Μπιλμπάο – Λα Κορούνια
Μπαρτσελόνα – Ουέλβα
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαγιαδολίδ
Λεβάντε – Μπέτις
Μούρθια – Ρεάλ Μαδρίτης
Οσασούνα – Εσπανιόλ
Σανταντέρ – Βαλένθια
Σεβίλλη – Μαγιόρκα
Βιγιαρεάλ – Αλμερία
Σαραγόσα – Χετάφε