Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία του Έκι Γκονζάλες στο χθεσινό φιλικό με τον Άγιο Δημήτριο(2-2), αφού αγωνίστηκε 90 λεπτά. Ο Αργεντινός μέσος δεν αντιμετώπισε καμία ενόχληση και ικανοποίησε τον Ζοσέ Πεσέιρο. «Αυτό το στυλ που αρχίζει να περνάει στα τελευταία ματς ο Παναθηναϊκός μού αρέσει πάρα πολύ, νιώθω ότι είμαι σε θέση να αγωνιστώ», ανέφερε ο 27χρονος άσος. Όλο και καλύτερα ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος έπαιξε 70 λεπτά και πέτυχε ένα όμορφο γκολ. Κοντά στην επιστροφή του και ο Θανάσης Τσίγκας, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά(σ.σ. 20 λεπτά) μετά την επέμβαση στο γόνατο. Καυστική ανακοίνωση από τη «θύρα 13-1966» για το επεισόδιο Εντόι-Δέλλα: «Το θέμα είναι πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα πρέπει να κάνει προσφυγή στην ΟΥΕΦΑ για ΡΑΤΣΙΣΜΟ», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Γκονζάλες:«Φέτος είμαστε πλήρεις»

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του στο φιλικό με τον Άγιο Δημήτριο και πεπεισμένος ότι είναι έτοιμος να προσφέρει και σε επίσημους αγώνες, εμφανίστηκε ο Έκι Γκονζάλες. Ο Αργεντινός μέσος αγωνίστηκε 90 λεπτά και έδειξε ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω του τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Δείγμα αυτού η παρουσία του στο χθεσινό παιχνίδι, που συμμετείχε δυνατά στις φάσεις, έκανε παιχνίδι και δεν ένιωσε καμία απολύτως ενόχληση.

Ο 27χρονος μέσος αναφέρθηκε στους στόχους του «τριφυλλιού», ξεκαθαρίζοντας ότι πιστεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και τη στήριξη από τον κόσμο στις δύσκολες στιγμές που πέρασε : «Η φετινή ομάδα είναι ικανή για το πρωτάθλημα. Έχει πολλούς ικανούς ποδοσφαιριστές και καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Εγώ τα βλέπω όλα με αισιοδοξία. Ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια, που δεν πηγαίναμε καλά, πάντα πίστευα ότι κάτι θα αλλάξει. Γιατί να μην το πιστεύω φέτος, που έχει αποδείξει η ομάδα ότι έχει πολλές δυνατότητες; Θέλω και μπορώ να γίνω κομμάτι της και να τη βοηθήσω να πάρει τίτλους. Περιμένω την ευκαιρία μου. Περιμένω να πάρω παιχνίδια και να βρω ρυθμό. Για έναν ακόμα λόγο. Ο κόσμος όλο αυτό το διάστημα που απουσίαζα μου έδωσε δύναμη. Καθημερινά ζω την αγάπη του και θέλω όσο τίποτε άλλο να παίξω για να ανταποδώσω. Χρωστάω πολλά στους οπαδούς μας. Είναι τεράστιοι και αξίζουν να δουν μια πολύ καλή ομάδα και τον πραγματικό Εκι.

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλά και το στυλ που αγωνίζεται η ομάδα με τον Πεσέιρο στον πάγκο, τόνισε:«Αισθάνομαι καλά. Δεν φοβήθηκα σε καμία φάση του παιχνιδιού και διαπίστωσα ότι είμαι σε θέση να παίξω και σε επίσημο ματς. Ήμουν καλά ψυχολογικά και τώρα απέκτησα και περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έχω κάνει καλή προετοιμασία. Δούλεψα αρκετά στην αποθεραπεία μου και νιώθω ότι είμαι σε θέση να αγωνιστώ, έστω για ένα ημίχρονο, στα προσεχή ματς. Θα συνεχίσω βέβαια τη δουλειά, διότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο να βρω ρυθμό.

Θα πρέπει να μπω και στη φιλοσοφία της ομάδας και του προπονητή. Κάνω καιρό προπονήσεις με την ομάδα, έχω μάθει πολλά πράγματα και συνεχίζω. Πρέπει να δείξω στον προπονητή ότι μπορώ να ανταποκριθώ στο στυλ παιχνιδιού που θέλει για να πάρω χρόνο συμμετοχής. Αυτό το στυλ που αρχίζει να περνάει στα τελευταία ματς ο Παναθηναϊκός μού αρέσει πάρα πολύ. Θα ήθελα να παίζω πιο προωθημένος, πίσω από τους επιθετικούς. Αλλά και αμυντικό χαφ να αγωνιστώ δεν θα έχω πρόβλημα να κάνω αυτό που ξέρω, γιατί είναι τέτοιο το στυλ που έχουμε που μου ταιριάζει. Έτσι πρέπει να παίζει ο Παναθηναϊκός, άλλωστε. Όλοι, ακόμα και οι αμυντικοί, να έχουν επιθετική φιλοσοφία. Γίνεται πολύ καλή προπόνηση και αυτό που βλέπω είναι πως ό,τι δουλεύουμε στην Παιανία, βγαίνει και στους αγώνες».
Μετά το τέλος του φιλικού με την ομάδα του Μπραχαμίου, ο Έκι είχε τετ α τετ με τον Πορτογάλο τεχνικό και όπως όλα δείχνουν ο Αργεντινός θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα με την Ξάνθη στη Λεωφόρο, την 1η Δεκεμβρίου.

Επιστροφή με γκολ ο Νίνης

Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού με τον Άγιο Δημήτριο ήταν το τελευταίο που ενδιέφερε τους ανθρώπους του «τριφυλλιού», οι οποίοι εκτός του Γκονζάλες είχαν το βλέμμα τους και στον Σωτήρη Νίνη. Ο «μικρός» έπαιξε 70 λεπτά και στο 44΄απέδειξε για μια ακόμη φορά, ότι ο «ντόρος» που προκλήθηκε πέρσι γύρω από το όνομά του ήταν δικαιολογημένος, αφού με ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα(σουτ με το αριστερό) έκανε το 1-0. Το θετικό για τον 17χρονο μέσο είναι ότι αυτό ήταν το τρίτο παιχνίδι τις τελευταίες μέρες(σ.σ. έπαιξε και 2 παιχνίδια με την ομάδα των Νέων) και πλέον η αντίστροφη μέτρηση για να τεθεί στη διάθεση του Πεσέιρο έχει ξεκινήσει. Αξίζει να αναφερθεί, ότι στην αναμέτρηση αγωνίστηκε το τελευταίο 20λεπτο και ο Θανάσης Τσίγκας, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο. Το άλλο γκολ του Παναθηναϊκού σημείωσε ο Εντόι.

Θύρα 13: «Προσφυγή για ρατσισμό»

Το θέμα των τελευταίων ημερών είναι αναμφισβήτητα η υπόθεση του Δέλλα με τον Εντόι και στους ισχυρισμούς της ΠΑΕ ΑΕΚ απάντησε με ανακοίνωσή της η «θύρα 13-1966». Σ' αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Μεγάλο θέμα προκύπτει και μάλιστα από αυτόν που ευθύνεται. Ο Ντέμης και ο Δέλλας θέλουν να κάνουν μήνυση στον Ν'Ντόι για θέατρο, όπως ισχυρίζονται, πράγμα που ξέρουν και οι δύο ότι δεν γίνεται. Αν γινόταν, ο Οκκάς θα βρισκόταν ισόβια τώρα. Φαίνεται ότι η ήττα τούς στοίχισε, πόνεσε, τους φόβησε, θα λέγαμε καλύτερα. Ομως, μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Το θέμα είναι πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού θα πρέπει να κάνει προσφυγή στην ΟΥΕΦΑ για ΡΑΤΣΙΣΜΟ. Να καταλάβει ο κάθε Δέλλας και ο κάθε πρόεδρος ότι υπάρχουν νόμοι στο ποδόσφαιρο, γιατί με τη στάση τους αυτή νομίζουν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έγινε τσιφλίκι τους. Να δούμε τότε, κύριε ΔΕΛΛΑ, και, κύριε ΝΤΕΜΗ, τι θα πείτε. Γιατί αν εσείς βλέπετε θέατρο, οι υπόλοιποι βλέπουμε χτύπημα και βρισιά. Η στάση σου να τον περιμένεις στα αποδυτήρια, άλλα δηλώνει... Περίσσιο θράσος, που πρέπει από κάποιον αρμόδιο να κοπεί, και ο μοναδικός αρμόδιος και πολέμιος του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ είναι η ΟΥΕΦΑ».


Επιμέλεια: Βαγγέλης Νερατζιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube