Ο Γιάτσεκ Κρζίνοβεκ, σίγουρα αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Ολυμπιακού στο χειμερινό μεταγραφικό πλάνο των πρωταθλητών, ωστόσο ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δηλώνει πως δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την Βόλφσμπουργκ. «Θέλω να μείνω εδώ και να βοηθήσω να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα θέμα», τόνισε. Στο λιμάνι πάντως διατηρούν την αισιοδοξία τους, για θετική έκβαση της υπόθεσης, κάτι όμως που θα το γνωρίζουμε οριστικά τις επόμενες ημέρες. Εκτός από τον Πολωνό αριστερό χαφ, φυσικά και δεν θα μπορούσαν να λείπουν, άλλα ονόματα ποδοσφαιριστών, που φέρονται να ενδιαφέρουν τους «ερυθρόλευκους». Ένα απ’ αυτά, είναι του Βούλγαρου επιθετικού, Βαλερί Ντομοβτσίσκι που αγωνίζεται στην Λέφσκι Σόφιας, με τα ΜΜΕ της χώρας του να κάνουν λόγο για προσέγγιση από ελληνικής πλευράς. Κανονικά πήρε μέρος ο Νε στο πρόγραμμα της Πέμπτης.

Πρώτος στόχος ο Κρζίνοβεκ

Το ότι ο παίκτης δηλώνει πως… δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την Βόλφσμπουργκ, δεν σημαίνει αυτόματα πως η περίπτωσή του χάλασε. Μεγάλο ρόλο παίζει και το γεγονός πως το συμβόλαιό του λήγει το 2009 και οποιαδήποτε αποδοχή συμφωνίας με άλλη ομάδα, ίσως του δημιουργούσε προβλήματα με τον γερμανικό σύλλογο. Ωστόσο, η επιθυμία του να «μετακομίσει», θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και οι προχωρημένες επαφές του με τον Ολυμπιακό.

Στο λιμάνι η περίπτωσή του αντιμετωπίζεται ως πρώτη επιλογή της μεταγραφικής λίστας και δεν αποκλείεται να μπουν σε διαδικασία παζαριών, προκειμένου να τον αποκτήσουν, αν και είναι κάτι το οποίο σίγουρα θα προσπαθήσουν να αποφύγουν οι Πειραιώτες.

Πάντως οι δηλώσεις του θολώνουν τα νερά … «Δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα θέμα, καθώς δεν σκοπεύω να αποχωρήσω από τη Βόλφσμπουργκ. Θέλω να μείνω εδώ και να βοηθήσω να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Με τον Φέλιξ Μάγκατ προπονητή και αθλητικό διευθυντή δημιουργείται κάτι μεγάλο εδώ», ήταν τα λόγια του Πολωνού αριστερού χαφ.

Έχει και συνέχεια…

Η μεταγραφική ενίσχυση δεν θα σταματήσει στην περίπτωση Κρζίνοβεκ, αφού στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να αποκτηθούν ακόμη ένας έως τρεις παίκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται κι ένας μέσος, που θα αγωνίζεται στον άξονα και θα έχει δημιουργικές ικανότητες, ενώ στη λίστα παραμένουν πάντα ο Σωτήρης Κυργιάκος για την άμυνα και ο Σέζαρ Ντελγκάδο για την επίθεση. Αμφότεροι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Νέο όνομα: Βαλερί Ντομοβτσίσκι

Άπαντες γνωρίζουν καλά πως κάθε φορά που η μεταγραφική περίοδος πλησιάζει, ονόματα ξένων ποδοσφαιριστών, φέρονται να ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα αν στο λιμάνι για τους περισσότερους απ’ αυτούς δηλώνουν άγνοια. Βέβαια είναι πάρα πολλά τα φαξ των μάνατζερ που προτείνουν τους πελάτες του και είναι λογικό να μην αφήνουν όλα τα ονόματα να διαρρεύσουν, για να μην δημιουργούνται και λανθασμένες εντυπώσεις στους φιλάθλους της ομάδας.

Ωστόσο για ορισμένους ποδοσφαιριστές, φροντίζουν τα ΜΜΕ της χώρας τους να κάνουν γνωστό το ενδιαφέρον από ελληνική πλευράς, άσχετα αν είναι υπαρκτό ή όχι. Αυτή την φορά η είδηση προέρχεται από τη Βουλγαρία και αφορά τον επιθετικό της Λέφσκι Σόφιας, Βαλερί Ντομοβτσίσκι.

Όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ της χώρας του, ο 21χρονος διεθνής άσος βρίσκεται στη λίστα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων, όπως η Νιουκάστλ, η Φιορεντίνα και ο Ολυμπιακός. Από την πλευρά των πρωταθλητών ωστόσο δείχνουν να μην γνωρίζουν κάτι για τον παίκτη.

Πάντως πρόκειται για ένα ταλαντούχο φορ, με τα στατιστικά του να συνηγορούν σίγουρα σε αυτό. Ο Ντομοβτσίσκι, έχει ήδη εφτά γκολ στο ενεργητικό του την φετινή σεζόν σε δέκα συμμετοχές και μάλλον θα συνεχίσει με αυτό το ρυθμό. Τις προηγούμενες τρεις περιόδους, πέτυχε συνολικά 35 τέρματα σε 56 συμμετοχές και αν αναλογιστεί κανείς πως είναι μόλις 21 ετών, σίγουρα προκαλεί την καλύτερη των εντυπώσεων.

Το προφίλ του Κρζίνοβεκ

ONOMA: Βαλερί Ντομοβτσίσκι
ΘΕΣΗ: επιθετικός
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 10/05/1986
ΧΩΡΑ: Χουλγαρία
ΟΜΑΔΑ: Λέφσκι Σόφιας
ΥΨΟΣ-ΒΑΡΟΣ: 1.78μ – 74κ
ΔΙΕΘΝΗΣ: 3 ματς
Νο φανέλας: 17
Λήξη συμβολαίου: 30/6/2010

Περίοδος-Ομάδα-Συμμετοχές-Γκολ

2004/05: Λέφσκι - 13 – 9
2005-06: Λέφσκι – 24 – 11
2006-07: Λέφσκι – 19 – 15
2007-08: Λέφσκι – 10 – 7

Με την ομάδα ο Ντομί

Στην προπόνηση της Πέμπτης, ο Ντομί πήρε κανονικά μέρος, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ ο Μπούτινα ακολούθησε μεγάλο μέρος του προγράμματος. Αντζας, Λεντέσμα και Κοβάσεβιτς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο Μπράβο μόνο στο γυμναστήριο. Ο Νε έκανε θεραπεία.

Με αεροπλάνα και βαπόρια

Επτά αεροπλάνα και τριάντα πούλμαν έχουν ναυλώσει έως τώρα οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού για την… απόβασή τους στη Ρώμη, εν όψει της αναμέτρησης της 28ης Νοεμβρίου απέναντι στη Λάτσιο στο «Ολίμπικο». Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει λίστα αναμονής για τις εκδρομές που ξεπερνά τα 1.000 άτομα, τα οποία ελπίζουν πως έστω και την ύστατη στιγμή η διοίκηση των «λατσιάλι» θα παραχωρήσει περισσότερα από τα 5.500 εισιτήρια.

Λευτέρης Καραγιάννης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube