Μια αναμέτρηση χωρίς άγχος, αλλά με πολύ σημασία για τους παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, θα δώσει σήμερα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν το μεσημέρι στην Παιανία τον Ηλυσιακό, σε ένα παιχνίδι που θα αποτελέσει κριτήριο για την ετοιμότητα των Έκι Γκονζάλες και Σωτήρη Νίνη. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Γιάννης Γκούμας και Γιώργος Καραγκούνης, δύσκολη η συμμετοχή του πρώτου στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λάρισα, στο οποίο θα παίξει μάλλον ο «Κάρα». Απέρριψε πρόταση της Σπαρτάκ Μόσχας ο Ίβανσιτς. Γεμίζει σιγά σιγά η Παιανία, αφού ήδη επέστρεψαν οι Γκαλίνοβιτς, Μόρις και Μάτος.
Στα «επίσημα»…μέσω Ηλυσιακού
Το δεύτερο 90λεπτο σε διάστημα λίγων ημερών αναμένεται να πάρει στο σημερινό φιλικό με τον Ηλυσιακό ο Έκι Γκονζάλες. Ο Αργεντινός μέσος τα πήγε περίφημα στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας με τον Άγιο Δημήτριο και αν στο σημερινό ματς παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο(χωρίς να φοβάται να μπαίνει στις φάσεις), θεωρείται δεδομένο ότι ο Ζοσέ Πεσέιρο δεν θα αργήσει να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τα επίσημα παιχνίδια που ακολουθούν. Άλλωστε, οι ηγετικές ικανότητες και το δημιουργικό σκέλος είναι στοιχεία που περιμένουν οι «πράσινοι» να δώσει στην ομάδα ο Έκι, ο οποίος είναι πανέτοιμος από ιατρικής πλευράς.
Φυσικά, στο σημερινό «τεστ» με την ομάδα του Ζωγράφου, ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει το βλέμμα του στραμμένο και στους Σωτήρη Νίνη και Θανάση Τσίγκα. Ο 17χρονος μέσος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς και μετά τα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε(δύο με τους νέους και το φιλικό με τον Άγιο Δημήτριο), δείχνει να είναι στην τελική ευθεία και σε ανάλογη κατάσταση με τον Γκονζάλες, δηλαδή, διψασμένος για ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά τον Τσίγκα, βρίσκεται λίγο πιο πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης και αναμένεται να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο.
Προβλήματα για Γκούμα, Καραγκούνη
Με ένα αιμάτωμα στη γάμπα, που προκλήθηκε στην προπόνηση της εθνικής ομάδας, επέστρεψε χθες στην Παιανία ο Γιάννης Γκούμας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή του αρχηγού στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Λάρισα και όπως ήταν φυσικό, ο Θεσσαλός αμυντικός δεν ταξίδεψε στη Βουδαπέστη για την αναμέτρηση με τους Ούγγρους. Χθες το πρωί ο Γκούμας υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν σήμερα γνωστά, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει προκαλέσει και άλλο πρόβλημα το πρήξιμο στη γάμπα.
Ανάλογο πρόβλημα ταλαιπωρεί και τον Γιώργο Καραγκούνη, που υπέστη ένα αιμάτωμα λίγο πιο πάνω από τη γάμπα, αλλά ταξίδεψε στη Βουδαπέστη με την Εθνική. Βέβαια, το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνει στον πάγκο, αφού και το παιχνίδι της εθνικής με την Ουγγαρία δεν αποτελεί κριτήριο για την πρόκριση. Ο «Κάρα» θα επιστρέψει την Πέμπτη στην Παιανία και ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του θα κριθεί η συμμετοχή του στο παιχνίδι του «Αλκαζάρ», αν και οι πιθανότητες είναι υπέρ του.
«Πόρτα» σε Σπαρτάκ Μόσχας από Ίβανσιτς
Πρόταση της Σπάρτακ Μόσχας απέρριψε ο Αντρέας Ίβανσιτς. Ο Αυστριακός μέσος, που διανύει περίοδο φορμαρίσματος, δέχτηκε διερευνητική κρούση από τη ρωσική ομάδα, όμως ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει εκεί. Ο 24χρονος μέσος αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού από τη Σάλτσμπουργκ και το «τριφύλλι» έχει δικαίωμα αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι. Ανεπίσημα, ο «Ιβ» έχει δεχτεί κρούσεις από γαλλικές και ισπανικές ομάδες, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να επιθυμεί τη μεταγραφή.
Επιστρέφουν οι διεθνείς
Η Παιανία σιγά σιγά γεμίζει και πάλι και η επιστροφή των διεθνών θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Ο Μαρσέλο Μάτος αναμενόταν χθες το βράδυ να επιστρέψει από την Ιταλία, όπου πήγε για να κινήσει τις διαδικασίες και να βγάλει ιταλικό διαβατήριο.Από χθες έχει γυρίσει και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς και σήμερα στις εγκαταστάσεις του «τριφυλλιού» θα βρεθεί και ο Νασίφ Μόρις. Ο Ζοσέ Πεσέιρο δεν μίλησε ακόμη στους παίκτες του για την αναμέτρηση με τη Λάρισα, κάτι που αναμένεται να κάνει την Πέμπτη, όταν θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσΉ του.
Επιμέλεια: Βαγγέλης Νερατζιάς