Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τη μεγάλη νίκη επί της Λάτσιο στο «Ολίμπικο» με 2-1. Ένας βαθμός «σφραγίζει» την πρόκριση στους «16» του Champions League στην αναμέτρηση με τη Βέρντερ Βρέμης στις 11/12 στο «Καραϊσκάκη». Απών από το καθοριστικό ματς, λόγω καρτών, ο Τζόρτζεβιτς. Από πρώτος μέχρι… τέταρτος μπορεί να τερματίσει ο Ολυμπιακός. «Αυτή η ομάδα αρχίζει και δείχνει χαρακτήρα στα ευρωπαϊκά ματς», δήλωσε ο Τάκης Λεμονής. Αποθεωτική υποδοχή από περίπου 150 φιλάθλους στην αποστολή των «ερυθρολεύκων» το μεσημέρι. Μετά το δεύτερο ευρωπαϊκό «διπλό», ζητείται το πρώτο στο ελληνικό πρωτάθλημα την Κυριακή στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. «Δύο εβδομάδες διορία έδωσε η διοίκηση της Κρουζ Αζούλ για μεταγραφή στον Ντελγκάδο. Πιο κοντά η Λιόν», δήλωσε ο μάνατζερ του Αργεντινού φορ.

Πανηγυρικό κλίμα

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τη μεγάλη νίκη επί της Λάτσιο στο «Ολίμπικο» με 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον χρειάζονται ένα βαθμό στην αναμέτρηση με τη Βέρντερ Βρέμης στο «Καραϊσκάκη», στις 11 Δεκεμβρίου, για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «16» του θεσμού και να ολοκληρώσουν ιδανικά την αποστολή τους. Οι πρωταθλητές θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει από χθες την πρόκριση, ωστόσο η νίκη της Βέρντερ επί της Ρεάλ Μαδρίτης στη Βρέμη τούς χάλασε τα σχέδια. Όλοι ελπίζουν να πρόκειται απλώς για μία μικρή παράταση στα πανηγύρια.

«Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Τώρα έχουμε το ματς με τη Βέρντερ, που είναι καθοριστικό. Αυτή η ομάδα αρχίζει και δείχνει χαρακτήρα στα ευρωπαϊκά ματς και ο κόσμος μας έχει αρχίσει να εμπιστεύεται την προσπάθεια που γίνεται», δήλωσε μετά τον αγώνα ο Τάκης Λεμονής, που πανηγύρισε περισσότερο από όλους τη μεγάλη νίκη. Το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας ήταν πανηγυρικό. Τη στιγμή που μπήκε ο Πέτρος Κόκκαλης, οι παίκτες τον ρώτησαν «Πες μας το πριμ....». Εκείνος τους απάντησε: «Εγώ δεν μπορώ να πω για το πριμ. Εγώ μόνο πριμ με τον Παναθηναϊκό δίνω....», ενώ ζήτησε από τους παίκτες προσγείωση εν όψει των υποχρεώσεων για το πρωτάθλημα.

Αποθεωτική υποδοχή

Περισσότεροι από 150 οπαδοί του Ολυμπιακού επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στην αποστολή των "ερυθρολεύκων", που προσγειώθηκε το μεσημέρι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι φίλοι της ομάδας χειροκρότησαν τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, ενώ την τιμητική τους είχαν ο Τάκης Λεμονής και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Αρχηγού απόντος...

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια του Ολυμπιακού για την πρόκριση, αφού η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε στη Ρώμη ήταν η τρίτη και θα λείψει από το ματς με τη Βέρντερ Βρέμης. «Η απώλεια του Τζόρτζεβιτς είναι ένα σημαντικό πλήγμα για μας. Πιστεύω ότι ο διαιτητής ήταν πολύ αυστηρός στη συγκεκριμένη κίτρινη κάρτα. Έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι το παιχνίδι με τη Βέρντερ για να σκεφτούμε τον αντικαταστάτη του», δήλωσε ο Τάκης Λεμονής.

*Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σημειώνει δύο εκτός έδρας νίκες στη φάση των ομίλων του Champions League.

"Διπλό" στην Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός των δύο εκτός έδρας νικών στο φετινό Champions League (και μάλιστα σε έδρες όπως το «Ολίμπικο» και το «Βέζεσταντιον») αναζητεί ακόμη το πρώτο του «διπλό» εντός των τειχών, έπειτα από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες. Η πέμπτη ευκαιρία παρουσιάζεται στον Ολυμπιακό την προσεχή Κυριακή στο Περιστέρι απέναντι στον πολύ επικίνδυνο φέτος Ατρόμητο. Τα πανηγύρια για τη μεγάλη νίκη επί της Λάτσιο σταματούν εδώ και ο αγώνας-ορόσημο της 11ης Δεκεμβρίου απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης μπορεί να περιμένει, αφού περιθώρια για στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν.

Η προετοιμασία για τον αγώνα της δέκατης αγωνιστικής θα ξεκινήσει ουσιαστικά από την Παρασκευή, μετά το σημερινό χαλάρωμα. Πέραν των γνωστών προβλημάτων (Σέζαρ, Ντομί, Νε και Μπράβο), ο Χρήστος Πατσατζόγλου δέχτηκε στο ματς της Ρώμης μια κλωτσιά στο μετατάρσιο και η σοβαρότητα της κατάστασής του θα εκτιμηθεί σήμερα. Δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό, αλλά δεδομένου ότι απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι τον επόμενο αγώνα, η παρουσία του κρίνεται αμφίβολη.

Στο προσκήνιο και τα μεταγραφικά

Κινητικότητα θα υπάρχει τις επόμενες ημέρες στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, αφού κάτι τέτοιο είχε μετατεθεί από τους ανθρώπους της ομάδας για την επόμενη μέρα του αγώνα με τη Λάτσιο. Ο Σέζαρ Ντελγκάδο βρίσκεται πάντα σε πρώτο πλάνο και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν επίσημες επαφές με την Κρουζ Αζούλ, ενώ αρχίζουν διαπραγματεύσεις και με τη Βόλφσμπουργκ για τον Γιάτσεκ Κρζίνοβεκ. Θεωρείται δεδομένο πως σε περίπτωση πρόκρισης στους «16» του Champions League θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των «ερυθρολεύκων».

Στο μεταξύ, ρουμανικά ΜΜΕ (Prosport, Fanatik) έγραφαν χθες ότι ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Στεφάν Ράντου, είναι στο στόχαστρο των «ερυθρολεύκων». Στα εν λόγω δημοσιεύματα αναφερόταν ότι τον παίκτη έχει παρακολουθήσει άνθρωπος των πρωταθλητών Ελλάδας, που φέρονται να διαθέτουν ακόμα και 2,5 εκατ. ευρώ. Για τον ταλαντούχο άσο λέγεται πως υπάρχει ενδιαφέρον από Αϊντχόφεν και Σαμπντόρια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube