Έτοιμος για τον αγώνα της Κυριακής (2/12) κόντρα στην Ουντινέζε φέρεται να είναι ο Φραντσέσκο Τότι σύμφωνα με τον προπονητή του, Λουτσιάνο Σπαλέτι. Σε δηλώσεις του ο τεχνικός των "τζιαλορόσι", εμφανίστηκε πεποισμένος πως ο 30χρονος μέσος είναι έτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα και μάλιστα από σήμερα, αφού μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον αγώνα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στις 23 Οκτωβρίου και την εντατική θεραπεία που ακολούθησε, είναι πλέον σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.
«Αν ο Τότι είναι στην ομάδα τότε αυτό θα σημαίνει πως οι τελευταίες του εξετάσεις ήταν θετικές. Οι προπονήσεις που έχει κάνει ως τώρα δεν δείχνουν να έχουν επιδεινώσει την κατάσταση του, αντιθέτως μάλιστα φαίνεται διψασμένος να παίξει αν και γνωρίζει πως θα πρέπει πρώτα να εκτιμήσουμε την κατάσταση του», τόνισε ο Ιταλός κόουτς.
Από την άλλη πλευρά, στην διάθεση του προπονητή του θα είναι και ο Αμαντίνο Μαντσίνι, ο οποίος πιθανότατα θα πάρει φανέλα βασικού «Ελπίζω να αρχίζει να ακούει περισσότερο εμένα παρά τους δημοσιογράφους, διότι τέθηκε εκτός, μόνο σε έναν αγώνα και αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει στον οποιοδήποτε παίκτη. Αυτό που ξέρω εγώ πάντως είναι πως κανείς δεν παίρνει τον Μανσίνι όσο είμαι εγώ στην Ρόμα», δήλωσε ο προπονητής της Ρόμα.
Ο αγώνας κόντρα στην Ουντινέζε είναι ιδιαίτερος για τον Σπαλέτι, αφού εκεί πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Σχολιάζοντας την αντίπαλό του, τόνισε: «Είναι μία ομάδα η οποία ξέρει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και έχει και μία πόλη από πίσω της που την στηρίζει και την βοηθάει. Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα επέστρεψε στον ρόλο του, δηλαδή αυτόν του μέσο επιθετικού, ενώ ο Αντόνιο Ντι Νατάλε, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την πρώτη λύση για την εθνική. Η νίκη είναι πολύ σημαντική για την Ρόμα αφού έτσι θα περάσουμε μπροστά από την Ουντινέζε στην βαθμολογία κάτι το οποίο χρειαζόμαστε».
Επιμέλεια: Ειρήνη Ζέρβα