Υψίστης σημασίας θεωρεί ο Σάκης Πρίττας τον αυριανό (21:45, ΝΕΤ) αγώνα του Άρη με την Μπράγκα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την τέταρτη αγωνιστική του Κυπέλλου UEFA, μιλώντας στο «Yellow», το official match programme των «κιτρίνων», που θα διανεμηθεί αύριο στο γήπεδο. Ο 28χρονος μέσος πιστεύει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να χάσει από τους Πορτογάλους, ενώ χαρακτήρισε κακή παρένθεση την εντός έδρας ήττα (1-0) από την ΑΕΚ.Γόγολος: «Από εμάς εξαρτάται η πρόκριση».
Αναλυτικά η συνέντευξη του Πρίττα:
Μετά τον Ερυθρό Αστέρα και την Μπόλτον, η Μπράγκα. Μετά η πρόκριση;
«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Εκεί έχουμε το μυαλό μας και θέλουμε να επανέλθουμε στις επιτυχίες μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Άρη να περάσει στην επόμενη φάση, στους "32" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ».
Η ήττα της Κυριακής θα σας επηρεάσει;
«Θέλω να πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει θετικά. Υστερα από αποτυχίες προτιμώ να ακολουθεί γρήγορα άλλο παιχνίδι για να επιστρέφουν τα χαμόγελα. Ηταν κακή παρένθεση το ματς με την ΑΕΚ και θέλουμε να το ξεχάσουμε».
Η Μπόλτον ισοφάρισε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, η ΑΕΚ νίκησε με… καραμπόλα. Μήπως μας εγκατέλειψε η τύχη;
«Δεν το σκέφτομαι έτσι, δεν υπολογίζω τόσο πολύ στον παράγοντα τύχη, γιατί άλλες φορές κερδίζεις κι άλλες φορές χάνεις. Κάθε αγώνας κρίνεται στις λεπτομέρειες και τις λεπτομέρειες εμείς τις καθορίζουμε, δεν είναι θέμα τύχης. Ισως με την ΑΕΚ να υπήρχε δόση ατυχίας, αλλά αν είσαι πιο συγκεντρωμένος, αποφεύγεις τα λάθη και γλιτώνεις τα γκολ. Και με την Μπόλτον κάναμε κάποια λάθη για να μπει το γκολ των Άγγλων».
Το ματς με την Μπράγκα είναι σημαντικό, αλλά σημαντικό είναι κι αυτό στο Βελιγράδι ανάμεσα στον Αστέρα και την Μπόλτον.
«Το σημαντικότερο είναι να μη χάσουμε, γιατί θα έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης και με ισοπαλία. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να παίρνεις ό,τι σου αρκεί. Θέλουμε τη νίκη, αλλά στη χειρότερη των περιπτώσεων, αν μας φέρει και η ισοπαλία την πρόκριση, θα είμαι ικανοποιημένος. Το μυαλό είναι πάντα και στο άλλο παιχνίδι, αλλά προσπαθείς να το αφήνεις στην άκρη».
Πώς βίωσες τον αγώνα στο «Ρίμποκ»;
«Είναι μεγάλη εμπειρία να αγωνίζεσαι σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα με τον Αρη. Και κυρίως επειδή στην Αγγλία ακολούθησε μεγάλος αριθμός φιλάθλων. Θέλαμε να τους ικανοποιήσουμε, αλλά δεν πανηγυρίσαμε. Ελπίζω να το κάνουμε κόντρα στην Μπράγκα».
Σιστόν: «Έρχονται για τη νίκη»
Ενήμερος για τις διαθέσεις της Μπράγκα είναι ο Ντιόγο Σιστόν, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σάντα Κλάρα. Ο Βραζιλιάνος άσος θεωρεί ότι ο πορτογαλικός σύλλογος διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, που τον κάνουν επικίνδυνο για οποιαδήποτε αντίπαλο.
«Για την Μπράγκα γνωρίζω ότι έχει καλούς τεχνίτες ποδοσφαιριστές, καλούς και επικίνδυνος επιθετικούς. Είναι πιο επικίνδυνη ομάδα από την Μπόλτον, η οποία ήταν καλύτερη στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά η Μπράγκα είναι πιο τεχνική ομάδα, θα θέλει να έχει στην κατοχή της την μπάλα για να κάνει ευκαιρίες. Αυτό πρέπει να μην το επιτρέψουμε με τίποτα. Από ό,τι διαβάζω στον πορτογαλικό Τύπο, η Μπράγκα θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για τη νίκη κι αυτό ίσως να είναι καλό για εμάς, επειδή θα ανοιχτεί για να σκοράρει και εμείς θα βρούμε χώρους για να κάνουμε το παιχνίδι μας».
Ο έμπειρος μέσος δεν συμβιβάζεται με τον βαθμό της ισοπαλίας και ξεκαθαρίζει ότι οι «κίτρινοι» θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» για να κερδίσουν τον αγώνα. «Παίζουμε στην έδρα μας και πιστεύω ότι θα πετύχουμε ένα γκολ. Και με ισοπαλία έχουμε ελπίδες πρόκρισης, αλλά θέλουμε τη νίκη και δεν σκεφτόμαστε την ισοπαλία. Ο κόσμος μάς δίνει τη δύναμη από την κερκίδα, με τις φωνές και τα συνθήματά του μας ανεβάζει και έχω την πίστη ότι τελικά θα κερδίσουμε τον αγώνα της Πέμπτης και θα πάρουμε την πρόκριση από τώρα, οπότε δεν θα χρειαζόμαστε αποτέλεσμα στον αγώνα με την Μπάγερν».
Ζορζίνιο: «Δύσκολη η ατμόσφαιρα του γηπέδου»
Να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν από τον Άρη και ταυτόχρονα να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης έρχονται οι Πορτογάλοι, σύμφωνα με τον Ζορζίνιο, ο οποίος μίλησε στη «SportDay». Ο πρώην ακραίος επιθετικός της Πόρτο δεν ξέρει πολλά πράγματα για τους «κίτρινους», παρόλα αυτά γνωρίζει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι των «κιτρίνων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον τον ένα βαθμό στον αγώνα της Πέμπτης με τον Άρη, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις όποιες ελπίδες για πρόκριση έχουμε. Βέβαια, εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη, αλλά πρόκειται για όμιλο και μας βολεύει και η ισοπαλία. Δεν ξέρουμε ακόμα αρκετά πράγματα για τον Αρη, αλλά θα τον δούμε σε βίντεο και θα σχηματίσουμε άποψη. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε δύσκολη ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αλλά έχουμε παίκτες με την απαραίτητη εμπειρία για να μην επηρεαστούμε».
Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης