Τέλος σε μία καριέρα που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με πολλές υποσχέσεις, αλλά ουδέποτε δικαίωσε τις προσδοκίες, είναι έτοιμος να βάλει ο Γκαΐθκα Μεντιέντα. Ο 33χρονος Ισπανός μέσος, αποκαμωμένος από τους τραυματισμούς και δυσαρεστημένος από τον παραγκωνισμό του στη Μίντλεσμπρο, πήρε τη μεγάλη απόφαση να τερματίσει τη σταδιοδρομία του στα γήπεδα το προσεχές καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του.

Ο Βάσκος άσος αποτέλεσε από το 1992 και για εννέα χρόνια τη σημαία της Βαλένθια, με την οποία έφτασε στον τελικό του Champions League το 2000 και το 2001 χωρίς όμως να πανηγυρίσει τον τίτλο. Λίγους μήνες μετά η Λάτσιο δαπάνησε 48 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τις «νυχτερίδες», ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε μία φθίνουσα πορεία. Μετά από 12 μήνες στη Ρώμη δόθηκε δανεικός στην Μπαρτσελόνα με στόχο να βρει τον καλό του εαυτό στα πάτρια εδάφη. Μάταια όμως, αφού ο ξανθομάλλης άσος δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που όλοι είχαν θαυμάσει με τη Βαλένθια.

Το 2003 δόθηκε στη Μίντλεσμπρο, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το 2004 το Λιγκ Καπ, με συνέπεια ο αγγλικός σύλλογος να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Συνεχείς τραυματισμοί και η αδυναμία του να βρει αγωνιστικό ρυθμό τον έθεσαν εκτός πλάνων, ενώ ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, παλαιότερα συμπαίκτης του στην «Μπόρο» και πλέον προπονητής του, δεν τον έχει χρησιμοποιήσει τον τελευταίο χρόνο. Ομάδες από την Ανατολή, αλλά και τις ΗΠΑ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μεντιέτα, ωστόσο ο 38 φορές διεθνής με την Ισπανία ποδοσφαιριστής φαίνεται πως δεν αλλάζει γνώμη.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νότιγχαμ: Εγκρίθηκε από τις τοπικές αρχές το σχέδιο αύξησης της χωρητικότητας με κόστος κοντά στο 1 δις!

Επανέρχεται για Γουόρτον η Λίβερπουλ

Μπράιτον: Η ενημέρωση για την καθυστέρηση στην επιστροφή του Τζίμα στη δράση από τον τραυματισμό του

Κάρικ για τον αποκλεισμό-σοκ: «Απαράδεκτο, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη»

Άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς η Τσέλσι

Νέο αρνητικό ρεκόρ για Γιουνάιτεντ: Πρώτη ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» μετά από προβάδισμα δύο γκολ έπειτα από 50 χρόνια!

Μεγάλο ντέρμπι στο «Άνφιλντ» στον 4ο γύρο του Carabao Cup - Με ομάδα 4ης κατηγορίας η Άρσεναλ!

Ξέρανε τη Γιουνάιτεντ με ανατροπάρα και τρομερό Κωστούλα η Μπράιτον και την πέταξε εκτός Carabao Cup!

Κωστουλάς σερβίρει, Ντε Κάιπερ εκτελεί και η Μπράιτον φέρνει τα πάνω-κάτω στο «Ολντ Τράφορντ»!

Σπουδαίος Κωστούλας, κάρφωσε ξανά τη Γιουνάιτεντ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ»