Εξαιρετικής κρισιμότητας για την πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA χαρακτήρισε την αυριανή αναμέτρηση με την Αούστρια στην Βιέννη, ο προπονητής του Πανιωνίου, Έβαλντ Λίνεν. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους «κυανέρυθρους» ώστε να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης κάτι που γνωρίζει καλά ο Γερμανός τεχνικός.

«Και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη, που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης την τελευταία αγωνιστική. Σχετικά με το αν σκέφτομαι να αλλάξω κάποια πράγματα στη σύνθεση της ομάδας…ναι. Θα γίνουν κάποιες αλλαγές, αφού όμως προηγουμένως εκτιμήσουμε και την αγωνιστική κατάσταση εκείνων που θα κληθούν να αγωνιστούν. Δεν είναι πάντως και οι καλύτερες εβδομάδες της ζωής μου. Έχω περάσει και καλύτερες. Χάσαμε από τον ΠΑΟΚ και κάναμε λάθη, χάσαμε από τη Γαλατάσαράι, ένα ματς στο οποίο δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες, δεν κερδίσαμε τον Ηρακλή στην έδρα μας... Πρέπει να βελτιωθούμε γενικά, αλλά κυρίως να μειώσουμε τα λάθη μας. Να δούμε τι φταίει και να το εξαλείψουμε», ανέφερε σχετικά ο τεχνικός των «πανθήρων».

Κάθε παίκτης είναι πολύτιμος σε μια τόσο απαιτητική αποστολή όπως αυτή που έχει ο Πανιώνιος κόντρα στην Αούστρια, αν και ο Λίνεν θα στερηθεί των υπηρεσιών των Μάκου και Κρέσιτς που είναι τραυματίες. «Σκεφτόμαστε να επιστρέψει ο Μίροσλαβ Κένιγκ. Ο Ταμπάσης έκανε καλά παιχνίδια, όμως σκεφτόμαστε και τον Κένιγκ», είπε σχετικά με τον ποιον σκέφτεται αν τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια.

Τέλος, σχολιάζοντας την προσεχή αντίπαλο της ομάδας της Ν. Σμύρνης, ο Γερμανός κόουτς επισήμανε: «Η Αούστρια δεν είναι τυχαίο ότι είναι πρώτη στην βαθμολογία της Αυστρίας και πέρασε στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA. Έχει καλούς παίκτες και δέχεται πολύ δύσκολα το γκολ. Έχει πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, όπως και εμείς. Έχει καλό τερματοφύλακα και καλούς επιθετικούς, καλούς παίκτες στα άκρα όπως ο Ατσίμοβιτς και ο Μπλασά. Διαθέτει ένα μείγμα έμπειρων και νεαρών ικανών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Δεν είμαι υπεύθυνος για την τακτική της Αούστρια, όμως στο παιχνίδι με τη Μπορντό έπαιξε δυνατά στα πρώτα 15-20 λεπτά δυνατά και κατάφερε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της. Στη συνέχεια, βέβαια, η Μπορντό βελτιώθηκε και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Περιμένουμε ότι η Αούστρια θα κάνει το ίδιο και στο δικό μας παιχνίδι. Θα ξεκινήσει δηλαδή πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο. Εμείς θα προσπαθήσουμε πρώτα να φτιάξουμε την ψυχολογία μας, ατομικά και ομαδικά, και στη συνέχει να παίξουμε για τη νίκη».

Επιμέλεια: Αγγελική Παπαμιχαήλ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube