Δεν πρόκειται να ησυχάσει ο ιταλικός αθλητισμός από τα σκάνδαλα. Μετά την ιστορία με το «Calciopois» και το θέμα με το «ψεύτικο» συμβόλαιο του Λόρμπεκ στην Μπενετόν, ίσως υπάρξουν και άλλα «περίεργα» γεγονότα, που θα «ταρακουνήσουν» το ιταλικό μπάσκετ. Το πρωί της Πέμπτης, η δίωξη οικονομικού εγκλήματος της γειτονικής χώρας επισκέφθηκε τα γραφεία της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, όπως επίσης και αυτά της Λίγκα των ομάδων της Α1 και της Α2 στην Μπολόνια.

Οι αστυνομικοί, που έκαναν την «έφοδο», κρατούσαν στα χέρια τους σχετική εντολή. Με αυτήν απέκτησαν το δικαίωμα να ελέγξουν όλα τα συμβόλαια των παικτών των ομάδων των δύο πρώτων κατηγοριών. Σκοπός τους να ερευνήσουν τις πληροφορίες πως οι ομάδες δε δηλώνουν τα χρήματα που δίνουν στους παίκτες, αφού θεωρείται πως είναι πολύ περισσότερα. Κοινώς, τα συμβόλαια ξεπληρώνονται με «μαύρο χρήμα».

Στο συγκεκριμένο περιστατικό, αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Λίγκας, Φραντσέσκο Κοράντο. «Δεν έγινε έρευνα, απλά οι αρχές έψαξαν για ορισμένα έγγραφα, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των υπεύθυνων».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χλίνασον: «Δεν πρόκειται να αλλάξουμε τίποτα, είμαστε καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ χωρίς αμφιβολία»

Ήττα-σοκ για τη Χάποελ Τελ Αβίβ: Έχασε από 8 παίκτες της ουραγού του πρωταθλήματος Ισραήλ!

Παρέμεινε στην Κίνα, αλλά σε διαφορετική ομάδα και κατηγορία ο Αγραβάνης

«Θέλω να δω ξανά πεινασμένα μάτια και ανταγωνιστική φλόγα»: Η ομιλία Μπούτσκου πριν τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπιλμπάο!

Φοντέκιο για Αρμάνι: «Τίτλοι που τους έχουν βγάλει… - Αυτή την στιγμή αποκλείω την επιστροφή στην Euroleague»

Αποχωρεί ο Καντσελιέρι από την Τρέντο στο τέλος της σεζόν

Τσορμπατζόγλου: «Δεν είναι μεγάλη η διαφορά των έξι πόντων αλλά… - Τι συμβαίνει με τους τραυματίες στο ποδόσφαιρο»

Ντίμσα: «Να δούμε το βίντεο για να αλλάξουμε την άμυνά μας»

Γιαβόρσκι: «Ανατρέπεται η διαφορά αν αλλάξουμε κάποια πράγματα, φοβερός ο κόσμος του ΠΑΟΚ»

«Πάμε ΠΑΟΚάρα»: Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ!